Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Fitzel ze zdravotních důvodů opouští post trenéra Malty

La Valleta (Malta)/Praha - Český fotbalový kouč Dušan Fitzel končí ve funkci trenéra maltské reprezentace. Důvodem jsou zdravotní problémy, kvůli nimž se v srpnu v Čechách podrobí operaci. Šestačtyřicetiletý kouč se dohodl s představiteli svazu na ukončení trenérské smlouvy, která mu měla vypršet v prosinci letošního roku. "Rozhodování to nebylo těžké, zdravotní problémy jsou přednější. Okolnosti se naskytly tak, že se to muselo vyřešit," řekl Fitzel.

U maltského fotbalu by však dál rád působil. "Nyní plánuju návrat do Čech, kde musím teď v srpnu na operaci. Když to všechno dopadne dobře, budu na Maltě působit ve funkci technického ředitele," přiblížil český kouč. 

Během svého tříletého působení u týmu dokázal Fitzel s fotbalovým trpaslíkem velké věci. V roce 2006 dovedl Malťany k první soutěžní výhře od roku 1993 a k premiérovému domácímu triumfu po 24 letech. V letošním roce nastoupil Fitzel se svým výběrem k přípravnému utkání proti českému celku, jemuž outsider podlehl v přípravě v Jablonci nad Nisou jen 0:1. 

Nyní český kouč předává maltské mužstvo svým následovníkům. "Bude určitě zajímavé sledovat, jak se jim bude dařit. Jsou to bývalí hráči, nová generace trenérů. Já sám jsem je doporučil a jsem hodně zvědavý, jak si povedou," dodal Fitzel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články