Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fiorentina zastavila šňůru nezdarů v Serii A, venku se dařilo i Bergamu

Po pěti ligových kolech bez vítězství se fotbalisté Fiorentiny dočkali. Poradili si s poslední Salernitanou 2:0 a posunuli se v tabulce Serie A na devátou pozici. Tým, který je už téměř jistě odsouzen k sestupu, ale dlouho vzdoroval a kapituloval až v posledních deseti minutách. Atalanta Bergamo po postupu přes Liverpool do semifinále Evropské ligy uspěla i v Monze a je jen bod za pátým místem, které v Itálii bude ještě stačit na Ligu mistrů.

Fotbalisté Bergama oslavují gól v Serii A
zdroj: ČTK / AP autor: Alberto Mariani

Vítězství Bergama 2:1 zařídili Belgičan De Ketelaere a Touré z Mali, za domácí v závěru zkorigoval stav Maldini.

Fiorentina, přemožitel Viktorie Plzeň ve čtvrtfinále Konferenční ligy, poprvé od konce února naplno bodovala i v italské nejvyšší soutěži. Postaral se o to Kouamé z Pobřeží slonoviny a v nastavení přidal pojistku Francouz Ikoné. Antonín Barák byl tentokrát v základní sestavě a na hřišti zůstal 87 minut.

Sassuolo prohrálo doma s Lecce 0:3 a zůstává předposlední. Naprázdno vyšlo po třech předchozích remízách a zkomplikovalo si cestu k záchraně. Hosté zaznamenali nejvyšší ligové vítězství na stadionu soupeře od roku 2004.

Milinkovič-Savič zapsal 17. nulu

Turín hrál s nováčkem s Frosinone 0:0. Srbský brankář Milinkovič-Savič sice udržel posedmnácté v sezoně čisté konto a vyrovnal Švýcara Sommera z Interu Milán, ale jeho spoluhráči obranu soupeře ze dna tabulky nepřekonali. Frosinone po čtvrté remíze v řadě zůstává v sestupové zóně, Turínu se vzdaluje pohárová Evropa.

Kolo zakončí pondělní milánské derby, a pokud v něm Inter zvítězí, bude slavit titul už pět kol před koncem stejně jako loni Neapol. Po jubilejním 20. triumfu v soutěži, který je jen otázkou času, přibude na modročerný dres druhá hvězdička.

Italská fotbalová liga – 33. kolo:

Sassuolo – Lecce 0:3 (11. Gendrey, 15. Dorgu, 61. Piccoli), FC Turín – Frosinone 0:0, Salernitana – Fiorentina 0:2 (80. Kouamé, 90.+5 Ikoné), Monza – Bergamo 1:2 (89. Maldini – 44. De Ketelaere, 72. Touré).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články