Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Finále Zlatého poháru si zahrají Američané a Mexiko

Chicago - Ve finále Zlatého poháru změří síly podle očekávání fotbalisté USA a Mexika. V nočních semifinálových zápasech mistrovství Severní a Střední Ameriky si Američané poradili s Hondurasem 2:0, daleko větší práci měli Mexičané, kteří přes Kostariku přešli až na pokutové kopy. Finálový zápas je na programu v neděli na Giants Stadium v East Rutherfordu v New Jersey od 21:00 SEČ.

Američané, kteří na turnaji nastoupili bez většiny obvyklých opor, hledali recept na obranu Hondurasu po celý první poločas. V jeho závěru se prosadil hlavou po rohu Clarence Goodson a nasměroval tým za postupem. V samotném závěru výhru ještě zpečetil Kenny Cooper. Pro tým USA šlo o třetí výhru nad Hondurasem v průběhu posledních sedmi týdnů.


Zápas Mexika s Kostarikou se dlouho hrál bez branek, o to dramatičtější byl závěr. Dvě minuty před koncem se prosadil střídající mexický útočník Guillermo Franco a Mexičané se již těšili na postup. Jenže na začátku nastavení srovnal rovněž střídající Froylan Ledezma a nasměroval duel do prodloužení.

V něm gól nepadl, a tak museli rozhodovat pokutové kopy. V nich se stal smutným hrdinou právě Ledezma, když jako jediný z exekutorů zaváhal. Skvěle ho vychytal mexický brankář Guillermo Ochoa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články