Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Finále se stalo nejsledovanějším fotbalovým přenosem v historii ČT sport

Česká televize odvysílala z fotbalového šampionátu v přímých přenosech celkem šestačtyřicet zápasů. Na programu ČT sport si je zapnulo 4,3 milionu diváků. Nejvíce jich přilákalo k obrazovkám finále, které se s 1,38 miliony diváků stalo zároveň nejsledovanějším fotbalovým přenosem v historii programu ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Argentina - Francie

Finálové klání mezi Argentinou a Francií sledovalo bezmála čtyřicet procent všech, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi (37,57 %). Přenos se stal nejsledovanějším pořadem včerejšího dne v rámci tuzemského TV trhu.

Průměrně se na všechny zápasy letošního mistrovství, vysílané na programu ČT sport, dívalo 476 tisíc lidí. Boje v rámci základních skupin sledovalo průměrně 374 tisíc diváků, utkání vyřazovací fáze pak 809 tisíc, při podílu na publiku přesahujícím 23 %.

Poslechněte si rozbor finále a celého MS v novém dílu Fotbal fokus podcast:

V publiku převažovali muži, tvořili 74 %. Z pohledu věku sledovali šampionát nejvíce ti ve skupině 15 až 34 let, následováni staršími pětašedesáti let.

Druhým nejvyhledávanějším zápasem bylo čtvrtfinále mezi Francií a Anglií, které vidělo 847 tisíc lidí a třetím sobotní utkání o bronz, které sledovalo 805 tisíc diváků při podílu na publiku 30 %.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články