Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Finále podle očekávání. O Španělský pohár si to rozdá Real s Barcelonou

Madrid – Finále Španělského poháru bude ve znamení "El Clásica". Po Realu, který v semifinále jasně přehrál městského rivala Atlético, postoupila i Barcelona, jež přešla přes San Sebastian. Stačila jí k tomu i venkovní remíza 1:1, jelikož úvodní zápas doma vyhrála 2:0.

Cristiano Ronaldo
zdroj: AP autor: Andres Kudacki

Trenér Barcelony Gerardo Martino přes slibný náskok postavil i v Baskicku téměř nejsilnější základní sestavu, ve které chyběl z tradičních opor jen brankář Víctor Valdés a útočník Alexis Sánchez.

Hosty poslal do vedení ve 27. minutě Lionel Messi po sólové akci z poloviny hřiště. Argentinský útočník vstřelil při svém pátém startu v této sezoně domácího poháru pátý gól. Barcelona však nejtěsnější vedení neudržela, za Real Sociedad totiž tři minuty před koncem srovnal povedenou ranou Francouz Antoine Griezmann.

Ani Real neponechal nic náhodě a do hry poslal většinu opor. Už v 7. minutě Ronaldo vybojoval penaltu, kterou sám proměnil. A o chvíli později si exekuci úspěšně zopakoval po faulu na Balea. O poločase se mu domácí příznivci pomstili a trefili Ronalda zapalovačem do hlavy. Nejlepší fotbalista světa za minulý rok však po ošetření pokračoval ve hře.

Atlético už duel nezvrátilo a znovu nepokořilo brankáře Casillase. Ten v brance Realu, do níž naskakuje hlavně v pohárových zápasech, neinkasoval již 862 minut, a znovu tak vylepšil klubový rekord.

Katalánský velkoklub čeká v dubnu čtvrté finále Španělského poháru za posledních šest let. Real si postup do souboje o vítěznou trofej zajistil v úterý, kdy vyřadil městského rivala Atlético.

Odveta semifinále Španělského fotbalového poháru:

Atlético Madrid - Real Madrid 0:2 (7. a 16. obě z pen. Ronaldo), první zápas 0:3, postoupil Real.

San Sebastian - FC Barcelona 1:1 (87. Griezmann - 27. Messi). První zápas: 0:2, postoupila Barcelona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články