Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Finále Ligy mistrů v roce 2017 bude hostit Cardiff

Praha - Finále fotbalové Ligy mistrů v roce 2017 se odehraje na Millennium Stadium v Cardiffu. Vítěze Evropské ligy určí finále ve Stockholmu a Superpohár UEFA bude hostit Skopje, rozhodl na pražském zasedání výkonný výbor UEFA.

Je nám líto, video expirovalo.
O vítězi Ligy mistrů se za dva roky rozhodne v Cardiffu

Letos finále Ligy mistrů hostil Berlín, příští rok ho uvidí milánské San Siro a nyní se UEFA rozhodla dát šanci velšské asociaci, aby uspořádala nejsledovanější utkání roku. Millennium Stadium patří s kapacitou 74 500 diváků mezi největší na Britských ostrovech. UEFA si navíc Cardiff vyzkoušela loni při Superpoháru, který se hrál na menším městském stadionu.

"V Cardiffu byl Supercup, je to krásné město, ale mnohem důležitější je, že jen málo stadionů může hostit finále Ligy mistrů. A nemůžeme hrát pořád na stejných. Proto jsme se tentokráte rozhodli pro Wales," řekl generální sekretář UEFA Gianni Infantino.

Výbor UEFA také schválil licenční podmínky a pravidla finančního fair play pro období do roku 2018. Nové znění pravidel je výsledkem dvouleté spolupráce pracovní skupiny UEFA a zástupců Evropské klubové asociace ECA. Pravidla fair play mají pomoci klubům lépe snášet ekonomickou krizi a nedostat se do finančních problémů neuváženým investováním. V případě jejich porušení UEFA může klubům zakázat účast v evropských pohárech.

UEFA navíc oznámila, že los baráže o mistrovství Evropy 2016 bude 18. října v Nyonu. Osm celků bude rozděleno do dvou košů podle nasazení. Los šampionátu se pak uskuteční 12. prosince v Paříži, přičemž 23 týmů bude rozděleno do čtyř košů a hostitelská Francie bude přímo nasazena do skupiny A. Na turnaj už má UEFA pět milionů rezervací vstupenek ze 193 zemí.

Gianni Infantino: "Chci pogratulovat FAČR za skvělou organizaci mistrovství Evropy hráčů do 21 let. Byl to skvělý šampionát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články