Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fillo se vrací do plzeňského áčka

Plzeň – Záložník Martin Fillo se před středečním zápasem Ligy mistrů na hřišti AC Milán vrací zpět do prvního týmu fotbalistů Plzně. Poslední dva týdny strávil v třetiligovém B mužstvu, kam jej přeřadil kouč Pavel Vrba po utkání 6. ligového kola v Olomouci, kde mezi ním a Fillem došlo ke slovní roztržce. Vrba uvedl, že pětadvacetiletý středopolař se znovu připojí k ligovému týmu, se kterým podle všeho v úterý odjede i do Milána. Fillo s prvním mužstvem trénuje už od soboty, na páteční zápas v Českých Budějovicích ještě nominován nebyl.

Martin Fillo
zdroj: Wikipedia

Trenér Vrba prohlásil, že za Fillovým návratem není třeba hledat žádnou senzaci. Odmítl také spekulace, podle kterých se s hráčem dokonce popral. "Kdybych měl vymlácené zuby a deset štychů v obličeji, tak je Fillo v béčku asi doteď," poznamenal ironicky Vrba. "Nevidím důvod, proč ho držet v béčku. Prostě to byla normální situace, které se ve fotbale stávají. Vrátil se zpátky na základě své tréninkové morálky, ve dvou zápasech v béčku patřil k nejlepším," uvedl Vrba.

Fillo je podle svých slov rád, jak se situace vyvinula. Vrbovi se prý ofenzivní univerzál při setkání a pohovoru osobně omluvil za svoji bouřlivou reakci po zápase v Olomouci. "S trenérem jsme si všechno vyříkali a já se mu omluvil. Hovořili jsme spolu dlouho a myslím, že to našemu vztahu určitě pomůže. Těší mě, jak to nakonec dopadlo a že můžu být zpátky v áčku. Já i trenér jsme profíci, budeme dělat oba všechno pro to, aby se Plzni dařilo," sdělil Fillo.

Když se ocitl v B týmu, dlouho jej prý mrzelo, že možná přijde o zápasy v prestižní Lize mistrů, kde Plzeň hraje proti Borisovu, AC Milán a ještě obhájci titulu Barceloně. "Nikoho by netěšilo sledovat takové zápasy jen z tribuny. Byl bych šťastný, kdybych se objevil i na hřišti," uvedl Fillo, který před přeřazením do B týmu patřil spíš mezi náhradníky.

O talentovaného záložníka se delší dobu ucházela pražská Slavia. V posledních dnech to vypadalo, že přestup spěje ke zdárnému konci. Nakonec se to nepodařilo. "Pro mě to byla jedna z priorit, protože Martina znám," uvedl trenér Pražanů Michal Petrouš, jehož tým má s pěti góly jeden z nejhorších útoků v lize. "Martin se sem těšil, byl odhodlaný Slavii pomoct. Je to typ bojovníka, který by se nám hodil. Ale bohužel se to nepodařilo. Tahle jednání už byla na úrovni majitelů klubů," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články