Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Figo končí s fotbalem

Milán - Portugalská fotbalová hvězda Luís Figo nevyrazí za žádným exotickým angažmá, ale ukončí kariéru v neděli v dresu Interu Milán. Držitel Zlatého míče z roku 2000, který o rok později vyhrál anketu FIFA o nejlepšího fotbalistu světa, nedávno uvedl, že v případě zajímavé nabídky by uvažoval o působení v USA, Japonsku, Číně nebo v některé z arabských zemí. Figo se však rozhodl skončit úplně. S fanoušky se rozloučí v zápase s Bergamem.

"Jsem rád, že svůj poslední den v roli fotbalisty prožiji, když budeme slavit s Interem čtvrtý italský titul za sebou," uvedl na klubovém webu šestatřicetiletý záložník.

Svou skvělou kariéru zahájil ve Sportingu Lisabon, se kterým v roce 1995 získal Portugalský pohár, a také v dalších klubech sbíral jednu trofej za druhou. Ligové tituly získal s Barcelonou, Realem Madrid i Interem, vyhrál také Ligu mistrů, PVP, Superpohár a Interkontinentální pohár.

Za portugalskou reprezentaci odehrál rekordních 127 zápasů, získal stříbro a bronz na mistrovství Evropy a čtvrté místo na světovém šampionátu. Figo je stále druhým nejdražším fotbalistou historie po Zinedinovi Zidanovi. V roce 2000 za něj Real Madrid zaplatil Barceloně 58,2 milionu eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články