Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

FIFA nezveřejní zprávu o korupci, Garciovo odvolání zamítla z formálních důvodů

Curych – FIFA nezveřejní celou zprávu komise Michaela Garcii o korupci při volbách pořadatelů mistrovství světa. Odvolací komise FIFA zamítla Garciovo odvolání, který namítal, že výtah ze závěrů komise, který federace uveřejnila, je zavádějící. Stížnost byla zamítnuta údajně z formálních důvodů.

Prezident FIFA Sepp Blatter
zdroj: EPA autor: STEFFEN SCHMIDT

FIFA rozhodla, že zpráva neformulovala žádné rozhodnutí, tudíž není právně závazná ani se proti ní nelze odvolávat. Zatím není jasné, zda se Garcia může proti tomuto verdiktu odvolat k mezinárodní sportovní arbitráži.

Garcia požadoval úplné odtajnění své zprávy o vyšetřování údajné korupce při volbách pořadatelů fotbalového mistrovství světa 2018 a 2022 a její kompletní zveřejnění. FIFA ale dala k dispozici jen shrnutí na 42 stranách. V něm Eckert konstatoval, že k několika incidentům sice došlo, nepoškodily však bezúhonnost volebního procesu jako celku.

Eckertovo shrnutí podle Garcii obsahovalo množství závažně neúplných a chybných interpretací faktů a závěrů, které jeho komise po 18 měsících vyšetřování předložila ve zprávě o 430 stranách. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články