Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

FIFA nehodlá přesouvat MS v Kataru na zimu

Bern - Světová fotbalová federace FIFA oznámila, že nehodlá měnit mezinárodní kalendář a ani nebude iniciovat změnu termínu mistrovství světa v roce 2022. Po zvolení Kataru se ozývaly hlasy, že by se šampionát kvůli tamním klimatickým podmínkám měl konat v zimě, což však sami pořadatelé odmítají. "Případné přesunutí mistrovství světa 2022 z léta do zimního období by musela iniciovat katarská fotbalová asociace a musela by tento návrh přednést na výkonném výboru FIFA," uvedla světová federace.

"V této fázi nemáme žádné konkrétní plány na změnu mezinárodního kalendáře," reagovala FIFA na zprávy médií, že i s výhledem na MS 2022 se chystá revoluční změna v termínovém kalendáři. Klubové soutěže by se podle údajného návrhu FIFA a UEFA odehrávaly mezi březnem a říjnem, poté by přišly na řadu reprezentační akce.

Dnešní vyjádření FIFA znamená podle agentury Reuters výrazný obrat, neboť sám prezident světové federace Sepp Blatter tento měsíc řekl, že očekává konání turnaje v zimě. To však minulý týden katarský prezident Asijské fotbalové konfederace Mohamed bin Hammám popřel. "Vyhráli jsme kandidaturu s tím, že budeme připraveni v červnu a červenci a nikdy jsme neměli zájem se od toho odchýlit byť jen o jediný týden," uvedl Bin Hammám.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články