Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Feyenoord po 18 letech slaví titul. Český mistr tak jistě nepůjde přímo do LM

Rotterdam – Dlouhých osmnáct let čekali fanoušci Feyenoordu na titul v nizozemské lize. V minulém kole si navíc cestu za mistrovským pohárem zkomplikovali, když nečekaně prohráli vysoko 0:3 na půdě Excelsioru. V posledním kole si ale titul přece jen zajistili, když porazili Heracles 3:1 zásluhou hattricku veterána Dirka Kuyta. A není to ideální zpráva pro potenciálního českého mistra, kterému by býval pomohl triumf Ajaxu k přímému postupu do LM.

Slavící fotbalisté Feyenoordu
zdroj: Reuters autor: MICHAEL KOOREN

Svěřenci Giovanniho van Bronckhorsta díky hattricku veterána Dirka Kuyta porazili Heracles Almelo 3:1. Feyenoord vyhrál ligu po patnácté. Druhý Ajax Amsterodam zaostal za novým mistrem o jeden bod. Soutěž zakončil vítězstvím 3:1 v Tilburgu, při kterém český reprezentant Václav Černý zůstal na lavičce náhradníků.

Letošní český mistr tak jistě nepostoupí přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Na tuto šanci by mohl pomýšlet v případě titulu Ajaxu – kdyby amsterdamský celek zároveň ovládl Evropskou ligu, vzniklo by jedno volné místo pro postup do Ligy mistrů, které by připadlo právě českému mistrovi.

I matematická možnost přímého postupu do Ligy mistrů pak padla dílem porážky Manchesteru United na půdě Tottenhamu. Mourinhův tým tak už nemůže skončit na třetím místě v Premier League. Stále je ale skrze triumf Manchesteru United reálný postup českého vítěze poháru přímo do základní skupiny Evropské ligy. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články