Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fenomenální Ronaldo překonal další rekord. Za Juventus dal nejrychleji deset gólů

Cristiano Ronaldo opět přepsal historické tabulky. Na vstřelení prvních deseti branek v dresu Juventusu mu stačilo jen šestnáct zápasů, což se v historii turínského velkoklubu dosud nikomu nepodařilo. Úctyhodného výsledku dosáhl i přesto, že v prvních třech utkáních po přestupu z Realu Madrid neskóroval.

Cristiano Ronaldo se raduje z branky v dresu Juventusu
zdroj: Reuters autor: MASSIMO PINCA

I v Kristových letech portugalský reprezentant dokazuje, že stále patří mezi absolutní světovou špičku. S devíti trefami a pěti asistencemi ze třinácti zápasů vévodí "kanadskému bodvání" italské Serie A. Další gól přidal v Lize mistrů proti svému bývalému týmu Manchesteru United.

Chvála se na něj valí ze všech stran. "Je to skvělý profesionál a pracant. Juventus získal nejlepšího fotbalistu na světě," řekl po zápase se Spalem spoluhráč Leonardo Bonucci.

Ronaldo v dresu "Staré dámy" opět dokazuje, že není hráčem pouze jednoho klubu a pro jednu soutěž. Po hvězdném působení v Manchesteru United, kde v 196 duelech vstřelil 84 gólů, získal tři mistrovské tituly, vyhrál Ligu mistrů a Mistrovství světa klubů, navázal ještě úchvatnějšími výsledky v Realu.

V celku ze španělské metropole skóroval celkem 304x, přičemž na to potřeboval pouhých 283 zápasů. Během devíti let v Madridu opanoval čtyřikrát Ligu mistrů, dvakrát španělskou ligu a dvakrát evropský superpohár.

Je nám líto, video expirovalo.
Juventus zůstává neporažený po triumfu nad Spal Ferrarou

Mnozí kritici už rodáka z Funchalu odepisovali a tvrdili, že v defenzivně laděné Serii A už tolik produktivní nebude. První tři střetnutí jim dávaly za pravdu, kdy "CR7" vyšel naprázdno. Ve čtvrtém zápase nicméně Ronaldo svůj gólostroj odšpuntoval, když dvěma brankami rozhodl o výhře proti Sassuolu.

Rekordní desátou branku vstřelil portugalský útočník proti Spalu, když si naběhl na centrovaný míč a z prvního dotyku poslal míč za záda bezmocného brankáře. "Cristiano se dokáže pohybovat a přemýšlet velmi rychle. Bylo by skvělé, kdyby všichni hráči dokázali být vždy o krok vepředu jako on," složil svému svěřenci kompliment trenér Massimiliano Allegri.

Ronaldův přínos pro tým ovšem není dle slov úspěšného kouče jen ve střílení gólů. "Cristiano na sebe dokáže navázat množství protihráčů, a to je přesně to, co potřebujeme," dodal.

Zdroj
Twitter, Sports.ndtv.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články