Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fenin se vrací "domů", v Teplicích bude působit jako amatér

Teplice - Martin Fenin se po konci v pražské Slavii vrací do Teplic, kde začal svoji kariéru. Šestadvacetiletý útočník od úterý trénuje se severočeským týmem, v klubu bude zatím působit do léta jako amatér.

Na Feninově angažmá v Teplicích se podílela i Česká asociace fotbalových hráčů, jejímž je členem. "Martin získal nový kontrakt a už delší dobu pracuje na tom, aby se vrátil do formy," uvedla předsedkyně asociace Markéta Haindlová.

"Vydělal nám kdysi velké peníze. I proto jsme se mu rozhodli podat pomocnou ruku. Sedli jsme si spolu, vyříkali si co a jak, nastavili si pravidla. To, co bylo, bylo. Nezajímá mě to. Vím, že není svatý, ale také vím, že novináři umí udělat z komára velblouda," uvedl teplický šéf Franitšek Hrdlička.

Ředitel FK Teplice František Hrdlička:

 "Máma také nezavrhne své dítě, když hodně zlobí,"

Zdroj: Teplický deník

Fenin je za novou šanci vděčný. "Pan Hrdlička mě zná ze všech lidí na Stínadlech nejvíc. Přesně ví, co jsem za člověka. Jestli si mě někdo v Teplicích pohlídá, tak právě on. Nikdy jsem s ním neměl problém, nemám důvod ho zklamat," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Ředitel Teplic František Hrdlička k angažmá Martina Fenina

Ščasný: Na tréninku vypadal dobře

Za sebou už má první trénink s týmem a v pátek by mohl být na lavičce v předehrávce 23. kola s Příbramí. "Je brzy říkat nějaké soudy. Martin měsíc individuálně trénoval s naším kondičním koučem. Původně jsme uvažovali, že nejprve začne s juniorkou, ale šel jsem za vedením, ať začne rovnou s áčkem," řekl trenér Zdeněk Ščasný.

"Na tréninku vypadal dobře, ale pořád může nastat situace, že půjde hrát za juniorku, aby měl herní praxi. Může se ale stát, že už bude v pátek připraven na lavičce při našem domácím zápase s Příbramí. Uvidíme, co dál. Budu ho pozorovat na tréninku, podle toho se pak rozhodnu," přidal trenér.

Šestadvacetiletý Fenin v Teplicích fotbalově vyrostl a otevřel si cestu do zahraničí. Stříbrný medailista z mistrovství světa dvacítek 2007 přestoupil půl roku po šampionátu do Frankfurtu, po skvělém bundesligovém startu a hattricku v premiérovém duelu ale šla postupně jeho kariéra dolů. V srpnu 2011 zamířil do druholigové Chotěbuzi. V říjnu pak nešťastně vypadl z okna a vážně si při tom poranil hlavu. Přiznal, že trpěl depresemi.

Vloni v lednu zamířil do pražské Slavie, ale restartovat kariéru se mu ani tam nepodařilo. Letos v únoru se v Edenu dohodl na předčasném ukončení kontraktu. Zájem o něj projevil nováček první ligy ze Znojma, ale Fenin se nakonec vrací do Teplic, kde by mohl pomoci zacelit v útoku mezeru při zranění hlavní opory Aidina Mahmutoviče.

V lize má na kontě 90 zápasů a patnáct vstřelených branek. Za dospělou reprezentaci odehrál šestnáct utkání, ve kterých dal tři góly.

Zdroj
ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články