Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Favoritům se v Poháru ČMFS nedařilo

Uherské Hradiště/Zlín - Favorizované týmy dnes v úvodních čtvrtfinálových zápasech Poháru ČMFS navzdory předpokladům nezvítězily. Slávisté se na hřišti posledního týmu prvoligové tabulky ve Zlíně museli spokojit jen s bezbrankovou remízou, fotbalisté Baníku Ostrava dokonce prohráli na hřišti druholigového Slovácka 0:1. Ve čtvrtek jsou na programu další dva zápasy, odvety se hrají za dva týdny. Další informace najdete na serveru fotbalživě.cz.

Utkání v Uherském Hradišti rozhodl domácí Chmelíček ve třetí minutě nastaveného času. Proměnil penaltu za faul brankáře Bučka na unikajícího Holuba. Baník navázal na nevýrazné výkony z nejvyšší soutěže, Filipka prověřil jedinou přímou střelou brankáře Otepka až deset minut před koncem. Slovácko naopak ani v šestém mistrovském klání na jaře nekapitulovalo.

"Devadesát minut tam nebyla výraznější chyba, bohužel jsme si to vybrali v závěru. Domácím jsme nabídli šanci a oni nás potrestali. Náš fotbal je pořád kostrbatý. Hrozně se nadřeme, vůle tam je, ale efekt žádný. A špatné výsledky pochopitelně nahlodávají psychiku," podotkl trenér Ostravy Karel Večeřa.

Zlín vzdoroval srdnatě, Slavia zůstala opět v útoku jalová

Slavia sice měla ve Zlíně o poznání více příležitostí, ale propadla v koncovce. Zlín rozhodně neplnil roli outsidera, snažil se o otevřenou partii s rychlými protiútoky. Do nich se většinou dostával po dlouhých nákopech rychlonohý Žůrek, jenž měl ale ztíženou roli prosadit se proti pozorným zadákům soupeře. Pomyslnou cenu pro největšího spalovače šancí by mohl převzít Belaid, který 20 minut před koncem z pěti metrů vysoko přestřelil.

V posledních deseti minutách musela značně pasivní Slavia odolávat tlaku soupeře. Vynikl i brankář Romanovs, který kryl Rýdelovu dělovku z 20 metrů i sólo Lukaštíka. "Slavia měla dvě stoprocentní šance a byla blíže k vítězství," přiznal však domácí trenér Ladislav Minář.

Kouč Slavie Karel Jarolím nevidí před derby se Spartou problém v tom, že jeho tým po nedělní ligové porážce v Olomouci opět neskóroval. "Možná nás tyto výsledky právě povzbudí. Museli jsme improvizovat v sestavě a příležitost dostali i fotbalisté, kteří nejsou rozehraní. Až na to, že jsme nedali branku, jsem s naším výkonem spokojen," tvrdil po utkání Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články