Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Favorité si postup pohlídali, do LM jde Bayern i Villarreal

Praha - Největší favorité si v úterním programu zajistili postup do fotbalové Ligy mistrů. Slibně rozehranou bitvu dotáhli do základní skupiny hráči Bayernu Mnichov v Curychu i Dinama Záhřeb na půdě švédského Malmö, naopak zvrátit průběh souboje s Odense dokázal španělský Villarreal. Dramatický duel se odehrál v Nikósii, kde domácí APOEL postoupil přes Wislu Krakov díky Ailtonově brance z 87. minuty. V Genku se dokonce prodlužovalo, domácí postoupili přes Maccabi Haifa po penaltovém rozstřelu, který ukončil český reprezentant Daniel Pudil.

Villarreal - Odense
zdroj: ČTK/AP

Na Kypru se postupové naděje neustále přelévaly. Domácí dokázali zvrátit lepší výchozí pozici polského klubu už za necelou hodinu, ale hosté snížili a dlouho drželi díky brance vstřelené na soupeřově hřišti postupové karty ve svých rukou. Tři minuty před koncem je ale přebil svým druhým gólem Ailton a APOEL vyhrál 3:1. V dresu Wisly Krakov se ani tentokrát neobjevil Tomáš Jirsák.

Bayern dokráčel k postupu nejsnadněji. Už v sedmé minutě v Curychu navýšil svůj dvoubrankový náskok z prvního duelu a pak už si cestu do základní fáze soutěže v klidu hlídal. 

Villarreal sice za sebou nemá ještě žádný ligový zápas, ale proti Odense si už před přestávkou vypracoval sérii střeleckých pokusů a po pauze díky dvěma zásahům Rossiho v rozmezí 16 minut poslal dánské naděje do ztracena. Hosté se před protivníkovu branku takřka nedostávali a definitivně jim šance sebralo vyloučení Kadriiho v 70. minutě. Vzápětí sice neudržel nervy domácí Borja Valero a po oplácení musel také okamžitě do kabin, jenže nervózní závěr nahrával španělskému klubu, který nakonec vstřelil třetí gól.

Branku Malmö tradičně hájil Dušan Melichárek a proti Záhřebu dokázal udržet čisté konto při výhře 2:0, ovšem na postup to bylo po týden staré prohře 1:4 stejně málo. Jeho tým v závěru sice sahal po postupové naději, ale druhý gól vstřelili domácí až čtyři minuty před koncem a na rozhodující třetí zásah už bylo málo času.

Genk čekala těžká práce, protože první duel prohrál v Haifě 1:2, ale už v poločase byl stejný stav jako před týdnem na konci utkání a začínalo se nanovo. V základní sestavě Genku se objevil český reprezentant Pudil a také on prožil dramatický závěr v prodloužení, protože zápas skončil opačným výsledkem než před týdnem.

Hosté měli v nastavení více ze hry, jenže ve 108. přišli o vyloučeného Cohena a utkání dospělo do penaltového rozstřelu. Jeho hrdinou byl od první série maďarský gólman László Köteles, který chytil úvodní dvě penalty. Zápas ukončil Pudil, jenž jistě proměnil pokutový kop na konečných 4:1 a odstartoval oslavy v Genku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Villarreal - Odense
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články