Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fati zářil, Pedri debutoval. Jsou budoucností, chválil sedmnáctileté duo Barcelony Koeman

Ani Lionel Messi, ani Antoine Griezmann. Hlavní hvězdou Barcelony v úvodním vystoupení v sezoně španělské ligy byl někdo jiný. Teprve sedmnáctiletý Ansu Fati. Dvěma brankami a vybojovanou penaltou pomohl Kataláncům k výhře 4:0 nad Villarrealem, za což si od kouče Ronalda Koemana vysloužil pořádnou pochvalu.

Ansu Fati
zdroj: ČTK/AP/ autor: Joan Monfort

"Jeho výkon se musí zdůraznit. Mám z něj velkou radost. Vím, že mu je teprve sedmnáct a má se v čem zlepšovat. Musí najít vyrovnanost, někdy mu chybí koncentrace," řekl Koeman.

"V přípravném utkání s Elche se mu moc nevedlo, ale proti Villarrealu to bylo naopak. Počínal si skvěle. Jeho vývoj je ohromný a těžíme z něj. Jsme si jistí, že se bude nadále rozvíjet. Mám velkou radost z něj a Pedriho. Oba mají skvělou budoucnost," prohlásil Koeman. Také střídajícímu Pedrimu je 17 let.

Koemana potěšil i výkon francouzského útočníka Antoinea Griezmanna, v minulé sezoně často kritizovaného. "Může si měnit pozici s Leem (Messim), což je pro soupeře těžší. S jeho výkonem jsem spokojený," konstatoval sedmapadesátiletý Nizozemec, který jako hráč vyhrál s Barcelonou čtyři ligové tituly a v roce 1992 i Pohár mistrů evropských zemí (PMEZ), předchůdce dnešní Ligy mistrů.

Barcelona rozhodla o výhře v prvním poločase, v němž dala všechny branky. Kromě Fatiho se prosadil z penalty Messi a vlastní gól si vstřelil Pau Torres. "V první půli jsme hráli velmi dobře, ve druhé tempo hry opadlo. Bylo to naše první soutěžní utkání a zanechalo dobrý dojem," řekl Koeman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články