Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Fantastický, skvělý. Čech si po výhře nad Bayernem vyslechl samou chválu

Londýn/Praha – Poprvé se v sezoně Ligy mistrů dostal do branky a hned ukázal svoji extratřídu. Petr Čech skvělým výkonem pomohl Arsenalu k důležité výhře nad Bayernem Mnichov, která Gunners udržela ve hře o postup. Za vystoupení v souboji s rozjetým německým týmem si vyslechl český brankář chválu ze všech stran včetně trenéra Arséna Wengera.  

Spokojený Petr Čech
zdroj: ČTK/AP/ autor: Kirsty Wigglesworth

"Čech byl důležitý. Myslím, že nás držel v zápase, a to samé můžete říct i o (gólmanovi Bayernu) Manuelu Neuerovi. Na hřišti byli dva top světoví brankáři, což bylo pro týmy klíčové," konstatoval francouzský kouč, jenž Čechovi dal v Lize mistrů poprvé přednost před Davidem Ospinou.

"Věděli jsme, že to bude těžké, ale uspěli jsme. Musíme poděkovat Petrovi, který odchytal fantastický zápas," přidal autor vítězného gólu útočník Olivier Giroud.

Se svým výkonem byl spokojený i sám český brankář, který byl rád, že spoluhráčům pomohl k důležité výhře. "Každý odvedl svou práci a já se snažil také přispět. Řekl bych, že mohu být se svým výkonem spokojený. Pokaždé když se jim podařilo proniknout naším obranným blokem, tak jsem tam byl a pomohl spoluhráčům," uvedl Čech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Arsenal - Bayern Mnichov

Londýnský tým, jenž před úterním duelem v LM nečekaně podlehl Dinamu Záhřeb (1:2) i Olympiakosu Pireus (2:3), má ve skupině F tři body společně s chorvatským mistrem. Bayern a Olympiakos nasbíraly šest bodů. "Pochopitelně jsme zpátky ve hře, ale naše pozice se moc nezměnila, protože Olympiakos vyhrál. Bayern má v příštím kole výhodu domácího prostředí a my stále potřebujeme víc bodů. Ale pojedeme do Mnichova s vědomím, že se s nimi dokážeme měřit," prohlásil Čech.

Za klíčové zákroky v domácím duelu s bavorským velkoklubem považoval vyražení Thiagovy rány v úvodu a především vyhraný souboj s Robertem Lewandowským ze 75. minuty. "Kdyby Thiago na začátku dal gól, tak by se dostali na koně, takže to byl velmi důležitý zákrok na úvod. A jsem samozřejmě rád, že jsem vychytal Lewandowského, protože místo toho, abychom prohrávali, jsme za pár minut vstřelili branku na 1:0 a v podstatě rozhodli zápas," řekl rodák z Plzně.

Že zastavili rozjetého polského kanonýra Lewandowského, měl radost i německý stoper Per Mertesacker. "Týmovým výkonem jsme mu to ztížili. Měl jednu velkou šanci ve druhém poločase, ale naneštěstí pro něj máme skvělého brankáře," dodal Mertesacker.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články