Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fantastický gól Perottiho zmrazil Plzeň. Chtěl jsem ale centrovat, přiznal střelec

Řím – Dostal míč ve vápně, párkrát se ho dotkl a pak to přišlo. Diego Perotti se proti Plzni rozhodl předvést rabonu, tedy kop s překřížením nohou, a odvážný kousek Argentinci ve službách AS Řím vyšel na výbornou. Míč přeloboval Matúše Kozáčika a skončil přesně v síti. Osmadvacetiletý záložník tak zvýšil náskok favorita a v podstatě rozhodl o osudu duelu. Po střetnutí ovšem přiznal, že jeho dokonalá střela měla být prvotně centr.

Diego Perotti se raduje z gólu AS Řím společně s Edinem Džekem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Pravda je, že jsem chtěl centrovat. Nakonec z toho ale byl gól, který byl pro nás velmi důležitý, jelikož definitivně rozhodl zápas," řekl po výhře 4:1 Perotti. "Důležité to bylo i pro mě, protože v této sezoně jsem dosud dával góly jen z penalt," dodal.

V historii už padlo několik gólů kopem rabona, který využíval už v 50. letech tehdy mladíček Pelé, ovšem v Evropské lize byl k vidění teprve podruhé. Poprvé to bylo v říjnu 2014, kdy rabonu využil k tvrdé střele Eric Lamela z Tottenhamu v zápase s Asteras Tripolis. Tehdy šlo navíc o záměr vystřelit.

Tentokrát si i hráči Plzně na hřišti všimli, že Perotti neměl v úmyslu přímo ohrozit branku. "Já myslím, že chtěl centrovat, ale spadlo to do brány. Vypadá to krásně, ale kdyby to bylo chtěné, bylo by to lepší," prohlásil plzeňský záložník Martin Zeman.

Římané si výhrou zajistili postup do jarních bojů a podle Perottiho nemají jiný cíl než celou soutěž vyhrát.

"AS Řím nemůže mít ani jiný cíl, než se snažit vyhrát každou soutěž, ve které startuje. Chceme vyhrát Serii A a chceme vyhrát Evropskou ligu stejně jako Italský pohár. Máme tým, který je toho schopen, ale musíme to potvrdit na hřišti. Proti Plzni se to povedlo, ale musíme takhle hrát i další zápasy," dodal osmadvacetiletý Argentinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články