Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fanoušek s dresem Baráka, plakáty a davy všude. Zájem Číňanů fotbalisty překvapil

Zájem o fotbal v Číně v posledních letech extrémně vzrostl a neminulo to ani české fotbalisty, kteří dorazili do Nan-ningu na turnaj čtyř zemí China Cupu. Davy fanoušků čekaly všude, což hráče příjemně překvapilo. Nejvíce zaskočený byl Antonín Barák, jenž jednomu z příznivců podepsal svůj dres Udinese s vlastním jménem a číslem.

Antonín Barák s čínským fanouškem a dresem Udine
zdroj: FAČR

"Nějaký pán měl můj dres Udine, což mě příjemně překvapilo. Vůbec bych to nečekal, že tady někdo vytáhne můj dres. Musím vyzdvihnout chování fanoušků, jsou hrozně příjemní a hlavně slušní. Poprosí o to, chovají se k vám s úctou," řekl Barák.

Fanoušek se sháněl i po dalším českém hráči z Udine záložníkovi Jakubu Janktovi, který kvůli zranění do Číny nakonec neodcestoval. "Vím, že je hodně zajímal. Je to škoda, že tu není," dodal Barák.

Jihočínský Nan-ning, kterému se přezdívá "Zelené město", turnajem až nečekaně žije. Už na letišti běží reklamní panel, na němž jsou fotografie tří vybraných hráčů ze všech čtyř účastnických zemí.

Českou republiku zastupuje právě dvojice z Udine Barák s Janktem a záložník Bořek Dočkal, který v Číně do zimy působil, ale s národním týmem do Nan-ningu neodcestoval. "Nevím, kdo to dělal, ale je to čest být mezi těmi hráči. Ale zase pro mě to až tolik neznamená, pro mě je důležitý ten dres," prohlásil Barák.

Fanoušci nechyběli ani na prvním tréninku před pátečním zápasem českého týmu s Uruguayí, která má ve svém středu útočné hvězdy Luise Suáreze a Edinsona Cavaniho. "Vnímám to, že lidi tím tady žijí a na tréninku Uruguaye se bylo podívat hodně fanoušků. Vůbec nedokážu říct, jaká bude náklonnost fanoušků, ale pokud vytvoří dobrou atmosféru a budou fandit třeba i Uruguayi, bude to pro oba týmy super," řekl Barák.

"Můžeme to vidět na každém kroku, že lidi ten turnaj zajímá. Všude jsou plakáty, zobrazení našich hráčů. Čekání fanoušků na letišti, před hotelem, před vchodem na tréninkovou plochu. To je příjemné překvapení. Pořadatelé to berou vážně a budeme mít hezký turnaj," dodal manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Čeští fotbalisté na tréninku v Číně
zdroj: FAČR
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články