Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Fanoušci Uruguaye slavili titul doma i v Argentině

Montevideo - Fanoušci Uruguaye obsadili během vítězného finále mistrovství Jižní Ameriky nejen ulice metropole Montevidea, ale i centrum hlavního města Argentiny Buenos Aires, kde se závěrečný zápas turnaje odehrál. Fotbalisty, kteří v souboji o titul přehráli Paraguay 3:0, už přijal prezident země José Mujica. Od hlavy státu se svěřenci Óscara Tabáreze přesunuli na stadion Centenario, kde je čekali nadšení příznivci slavící historický patnáctý titul z Copy Amérika.

Příznivci během utkání vyšli do ulic domácích měst, ale i do dějiště zápasu v Buenos Aires. U tamního obelisku na náměstí Republiky slavily tisíce fanoušků největšího argentinského rivala. 

Uruguayce nasměroval k vítězství dvěma brankami dosud trápící se kanonýr Diego Forlán, který navázal na rodinnou tradici. "Jsem moc šťastný, že naše rodina už po třetí generaci zůstane zapsána v uruguayské historii," připomněl útočník Atlétika Madrid svého otce i dědečka, kteří na jihoamerickém turnaji rovněž vybojovali zlato.


Dědeček dvaatřicetiletého fotbalisty Juan Carlos Corazzo vedl národní tým jako trenér ke zlatým medailím na turnajích v letech 1959 a 1967. Na druhém z těchto šampionátů pod ním působil i obránce a Forlánův otec Pablo. 

Nejlepší fotbalista posledního světového šampionátu v JAR Forlán v neděli zároveň vyrovnal dosavadního nejlepšího střelce reprezentace Héctora Scaroneho. Oba útočníci nyní mají na kontě 31 gólů v uruguayském dresu. Uruguayský tým si vítězstvím na turnaji zajistil účast na Konfederačním poháru FIFA, který v červnu 2013 bude hostit Brazílie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články