Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Fanoušci Sparty dorazili na Slavii, sedm policie zadržela

Praha - Asi 300 fanoušků Sparty před 16:00 dorazilo za doprovodu policie před fotbalový stadion Slavie, kde se odpoledne hraje prvoligové derby. Policie vyhodnotila utkání jako rizikové, a proto na bezpečnost v metropoli dohlíží na 500 policistů. Policie prozatím zadržela sedm sparťanských fanoušků za rušení veřejného pořádku. Fanoušci před stadionem házeli dýmovnice a skandovali vulgární hesla. Před budovou Teska se navíc sparťanští fanoušci dostali mezi příznivce Slavie a snažili se vyvolat potyčky. Na místě proto zasahuje speciální pořádková jednotka.

Z náměstí Míru, kde se původně sešlo asi 200 sparťanských fanoušků, se příznivci vydali pěšky ulicemi Francouzskou, Kodaňskou a Vršovickou ke slávistickému stadionu. Po dobu pochodu byla v těchto ulicích zastavena doprava. Od náměstí Míru ke stadionu ušli svižným tempem fanoušci trasu dlouhou asi tři kilometry. Skupinu doprovázeli policisté, včetně šesti na koních. Fanoušci Sparty na náměstí Míru před 15:00 zapálili slávistickou šálu, od které začal hořet strom. Oheň příznivci ihned uhasili. 

Ze vzduchu fanoušky monitoruje vrtulník. Přímo na stadionu bude přítomen státní zástupce a v budově nedalekého soudu i soudce. Ti budou připraveni ve zkráceném soudním řízení potrestat fanoušky porušující zákon.


Brány slávistického stadionu byly z důvodu přísných bezpečnostních prohlídek otevřeny dvě hodiny před začátkem derby, které se hraje od 17:15. Utkání 23. ligového kola je vyprodáno, lístky si fanoušci mohli koupit pouze na jméno.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články