Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fanoušci se na Letnou nehrnou, baráž stále není vyprodaná

Praha – Negativní atmosféra kolem reprezentace se projevuje i před jejím klíčovým duelem. Páteční první barážový zápas národního týmu o účast na mistrovství Evropy proti Černé Hoře není stále vyprodán. K dostání jsou ještě tři tisíce vstupenek všech cenových kategorií, které budou v pátek v prodeji už pouze na webu ticketportal.cz, případně na všech prodejních místech distributora, což jsou i terminály Sazky.

Ilustrační foto

Vlažný přístup českých fanoušků se opakuje. Proti Skotsku měli před rokem v hledišti Synot Tip Areny navrch hosté a nadšeně neskupovali fanoušci lístky ani na souboj s mistry světa a Evropy Španěly. Příznivci se "neperou" ani o klíčový duel s Černou Horou, přestože podobné zápasy "o všechno" bývaly v minulosti beznadějně vyprodány.

Fotbalová asociace se snaží do poslední chvíle diváky na pražský stadion na Letné nalákat. "Dnes byly vstupenky v předprodeji ještě na stadionu, v pátek je bude možné získat jak na internetu, tak na prodejních terminálech společnosti Ticketportal," řekl mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář.

Fotbalisté by si přáli, aby fandové dorazili a vytvořili jim domácí prostředí, jak se na takové utkání sluší. "Zda bude vyprodáno, neovlivníme, ale těm, co dorazí, bychom chtěli dát dárek v podobě úspěšného výsledku," řekl brankář Petr Čech.

Stejně jako při utkání se Španělskem se budou fanoušci snažit překonat rekord v hlasitosti, který má hodnotu 107,4 decibelu. Na svých místech najdou diváci pomůcky, s jejichž pomocí vytvoří celostadionové choreo v barvách české trikolóry. Hymnu před zápasem tentokrát nezazpívá operní pěvec Vratislav Kříž, ale Vojta Dyk.

Na bezpečnost při utkání dohlédnou stovky policistů

Během pátku bude policie monitorovat pohyb fanoušků po Praze. Na bezpečnostních opatřeních se podle policejní mluvčí Evy Kropáčové budou podílet členové pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby. "Z výšky bude celou oblast stadionu monitorovat vrtulník. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem pomohou policistům i strážníci městské policie," řekla Kropáčová. V případě potřeby zajistí policisté i doprovod fanoušků ke stadionu. Dohlížet budou nejen na ochranu veřejného pořádku, ale také na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články