Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Fanoušci jsou s Baníkem dál na nože kvůli vyhození Lukeše

Ostrava - Způsobem, jakým se v zimě zbavilo služebně nejstaršího hráče Martina Lukeše, proti sobě vedení fotbalového Baníku Ostrava poštvalo vlastní fanoušky. Skalní a radikální část příznivců čtrnáctého celku podzimní části ligy na setkání s představiteli klubu oznámila, že za takových okolností je jakákoliv součinnost s Baníkem nemožná.

Pětatřicetiletého záložníka Lukeše, který až na rok strávený ve Slavii prožil takřka celou fotbalovou kariéru v Ostravě, Baník v lednu odsunul z prvoligového kádru kvůli neperspektivnosti a slabé výkonnosti. Forma jeho vyřazení však rozlítila fanoušky, kteří na tradičním setkání před začátkem sezony vedení klubu de facto vyhlásili boj. 

"Neřešíme vůbec sportovní stránku, která je plně v kompetenci trenéra, ale to, jak se vedení Baníku zachovalo k Martinu Lukešovi, jakožto k ikoně klubu, nemá obdobu nikde jinde na světě. Je to urážka nejen hráče, který v Baníku skoro prožil 25 let života a dýchal pro něj, ale i nás fanoušků, kteří mužstvo jezdíme podporovat. Tímhle jste mezi nás postavili zeď," řekl jeden z příznivců předsedovi představenstva Petru Šafarčíkovi. 

Dodal, že fanoušci se úměrně tomuto kroku, který Šafarčík obhajoval, budou chovat i v rámci blížící se jarní sezony. Na svém rozhodnutí trvá také kouč František Komňacký, který se ho publiku snažil dlouhé minuty vysvětlit. "Opravdu si za ním stojím. Martin Lukeš toho pro Baník vykonal strašlivě moc a měla by se mu za to postavit skoro až socha, ale chceme hrát už trochu jiným stylem a ostatně měl i nejhorší výsledky fyzických testů," řekl Komňacký.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články