Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fanoušci Brna 'zbrojí', chtějí podpořit klub

Brno - Fanoušci fotbalistů Zbrojovky Brno, kteří strádají po jarním sestupu i ve druhé lize, chtějí vyjádřit klubu podporu masovou účastí na domácím zápase se Zlínem 29. října. Mistr ligy z roku 1978 je v tabulce po jedenácti zápasech třetí od konce, na bídné výsledky doplatil odvoláním kouč René Wagner.

Utkání Znojmo - Brno
zdroj: ČT24

Mizernou situaci kdysi slavného klubu špatně nesou příznivci, kteří nedávno při porážce 0:3 ve Znojmě tropili výtržnosti, takže zápas musel být přerušen. Spolumajitel Roman Pros poté kvůli nenávistným reakcím fanoušků odstoupil z představenstva a nabídl klub k prodeji.

Fanoušci Brna označují momentální stav za alarmující a rozhodli se jednat. "Zástupci fanklubů a fanouškovských skupin se dohodli na tom, že je třeba ukázat potenciálním kupcům, sponzorům i představitelům města, že brněnský fotbalový fanoušek ještě nezemřel," uvedli na fanouškovském webu.

Žádají, aby na utkání se Zlínem přišlo co nejvíce diváků a atmosférou na stadionu připomněli někdejší slávu brněnského fotbalu. "Ať společně ukážeme, že se v Brně a jeho širokém okolí najde stále ještě početná masa fanoušků, pro které má cenu ligový fotbal dělat. Nedopusťme, aby klub našeho srdce zanikl. Protože i o takové možnosti se v posledních týdnech spekuluje, a to jak u hospodských debat, tak i v médiích," stojí v prohlášení brněnského fanklubu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články