Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fandové nás opět začínají vnímat pozitivněji, těší Dočkala. Hru na remízu se Slováky odmítá

Pohled fanoušků na národní tým se začíná z absolutní skepse měnit k lepšímu. Myslí si to alespoň Bořek Dočkal před vyvrcholením skupiny Ligy národů doma se Slovenskem. Českému týmu v bitvě s rivalem stačí remíza, aby se udržel ve skupině B, ale kapitán reprezentace kalkulování a hraní na nerozhodný výsledek odmítá. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz od 20:15.

Bořek Dočkal
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Nemyslím si, že to, že nám stačí bod, něco mění před zápasem. Může to být asi jeden z faktorů, jak reagovat potom v závěrečných minutách, když výsledek pro nás bude přijatelný. Ale nemyslím si, že by už teď před zápasem bylo dobré nějak kalkulovat, počítat, co by nám do tabulky stačilo," řekl Dočkal.

Těší ho, že díky zlepšeným výkonům veřejnost opět začíná vnímat reprezentaci pozitivněji. Národní tým pod Šilhavým nejprve vyhrál 2:1 na Slovensku, poté po slušném výkonu podlehl 0:1 na Ukrajině a ve čtvrtek v přípravě zvítězil 1:0 v Polsku.

"Jsem rád, že se nám nějak povedlo překlopit atmosféru, vnímání veřejnosti. Aspoň to je můj pocit. Podařilo se nám nejen výsledky, ale i výkony zase nějak vzbudit zájem lidí okolo fotbalu, což je hodně důležité. Dál nás to motivuje udržet si standard, který jsme byli schopni předvádět, a každým zápasem to ještě posouvat, co nejdál to půjde," uvedl Dočkal.

Duel se Slovenskem je přímým soubojem o druhé místo ve skupině a udržení, což znamená také lepší výchozí pozici pro losování Eura. "Asi každý hráč má rád utkání, kde jde o hodně. Na druhou stranu necítím, že by to na tým mělo hodit nějaký enormní tlak. Že bychom věděli, že vítězství nás posílá na mistrovství Evropy nebo prohra nás vyřazuje," řekl Dočkal.

"Víme, že se o něco hraje. Z týmu jsem na druhou stranu cítil velké odhodlání, i když šlo o přípravné utkání, které v žádné tabulce žádnou roli nehraje. Nacházíme se v době, kdy pro vývoj týmu je každé utkání velmi důležité," prohlásil Dočkal.

Nemyslí si, že bude hrát nějakou roli, že Slováci v pátek v premiéře pod novým trenérem Pavlem Hapalem porazili Ukrajinu 4:1. "Ve fotbale funguje vždy až přímá konfrontace. Nedá se posuzovat, jakou máme šanci v zápase podle toho, jak týmy hrály předtím proti sobě. Naráží na sebe dva různé styly, přístupy, faktorů je tam hrozně moc," řekl Dočkal.

"Ukrajina už věděla, že je vítězem skupiny. Bylo vidět, že zápas líp uchopili Slováci. Z našeho pohledu to nic nemění. Bylo samozřejmě dobré to před naším zápasem vidět. Slováci tam pár změn měli, takže bylo dobré vidět některé ty nové hráče. Ale jinak to nic nemění," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články