Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fandové Hradce podali trestní oznámení kvůli zásahu policie

Hradec Králové - Fanoušek královéhradeckého fotbalového klubu podal trestní oznámení kvůli postupu policistů po sobotním prvoligovém utkání v Jablonci nad Nisou, které domácí tým vyhrál 3:2. Trestní oznámení se údajně chystají podat i další hradečtí fandové. Policie uvedla, že za napadení policistů při fotbalovém zápase hrozí dvěma mladým příznivcům Hradce Králové až čtyři roky vězení.

Fanoušci Hradce Králové
zdroj: votroci.cz

Na webu votroci.cz jeden z fandů informoval o podání trestního oznámení na neznámého policistu, kterým by se měla zabývat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Fanoušek své trestní oznámení zdůvodnil tím, že je zhnusen postupem policie, která zamezuje zájezdovým autobusům zastavit na benzince, aby se cestující mohli občerstvit a navštívit toalety.

"Důrazně žádám ty, kteří byli osobně účastni jabloneckému masakru, aby neváhali a učinili taktéž trestní oznámení," vyzval fanoušek. Předseda klubu Votroci 2000 Jan Kotouček řekl, že sám trestní oznámení podávat nebude. "Já jsem nebyl mezi napadenými, ale od lidí vím, že se někteří chystají trestní oznámení podat, či ho už podali," řekl Kotouček, který zásah policie označil za naprosto neadekvátní.

Podle Kotoučka policisté přišli do prostoru mezi autobusy, kde vytvořili kordon a fanoušky zatlačili mezi sebe. "Tím fanoušky vyprovokovali a ti začali pokřikovat a začal incident," řekl Kotouček. Podle něj je na videu zachycený například fanoušek, který proti policii zaujímá bojové postavení. Podle Kotoučka však jde o konfidenta policie, protože ho nikdo z hradeckých příznivců nezná. "Při samotném zásahu nebyl ani mezi zatčenými," řekl Kotouček.

Zákrok proti fotbalovým chuligánům
zdroj: isifa/SME autor: Tibor Somogyi

Fanoušci chtějí jednat i s vedením královéhradeckého fotbalového klubu. "V celé věci již podle našich informací padla trestní oznámení ze strany fanoušků. My jako klub celou situaci vyhodnocujeme, je to stále živé, ale s fanoušky budeme určitě dál jednat o dalším postupu," řekl marketingový manažer FC Hradec Králové Milan Šedivý.

Mluvčí inspekce Radka Sandorová potvrdila, že inspekce trestní oznámení týkající se znemožnění přístupu fanoušků na čerpací stanice obdržela a začala jej prošetřovat. "Podněty ani trestní oznámení na samotný zásah policie po zápase dosud fanoušci nepodali. Pokud je obdržíme, budeme se tím samozřejmě zabývat," řekla mluvčí.

Policie již dříve uvedla, že ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě jsou podezřelí muži ve věku 18 a 20 let. Mladíci údajně při odchodu ze stadionu policistům nadávali, házeli po nich různé předměty a neuposlechli výzvy. Celá událost podle policie skončila napadením dvou policistů. Při následném zásahu bylo zadrženo pět fanoušků Hradce Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články