Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Falcao bude hostovat v Chelsea, Podolski míří do Galatasaraye

Londýn - Kolumbijský fotbalista Radamel Falcao stráví také nadcházející sezonu v Premier League. Po nepříliš vydařeném ročním hostování v Manchesteru United ho Monako, jemuž patří, na nadcházející ročník zapůjčilo úřadujícímu mistrovi Chelsea. To fotbalový mistr světa Lukas Podolski míří do Galatasaraye Istanbul. Německý útočník, jenž od letošního ledna hostoval v Interu Milán, podepsal s tureckým mistrem smlouvu na tři roky.

Falcaova gólová radost
zdroj: PA autor: Martin Rickett

Devětadvacetiletý útočník věří, že v londýnském klubu znovu nastartuje kariéru. V minulé sezoně totiž za Manchester v 29 zápasech vstřelil jen čtyři branky. "Nemůžu se dočkat, až začnu s týmem trénovat a pomáhat s naplňováním našich cílů - obhájit titul a uspět v evropských pohárech," uvedl Falcao.

Kolumbijský reprezentant se proti Chelsea blýskl v roce 2012, kdy londýnskému celku v Superpoháru nastřílel v dresu Atlética Madrid během 38 minut hattrick. Předtím také hrál za FC Porto a River Plate.

Podolski se 125 starty za reprezentaci přišel do Arsenalu v roce 2012 z Kolína nad Rýnem, ale moc šancí nedostal. Galatasaray za něj podle Bildu zaplatí odstupné čtyři miliony eur. V londýnském klubu působil s Tomášem Rosickým, s novou posilou Petrem Čechem se už nepotká.

"Vedli jsme užitečné rozhovory s (trenérem) Arsénem Wengerem, chtěl jej udržet, ale nemohl mu zaručit místo v základní sestavě. Proto jsme se dohodli na přestupu," řekl Podolského manažer Nassim Touihri.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články