Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

FAČR opět trestala za nesplacené dluhy, lídra ČFL Jirny už podruhé

Praha – Etická komise Fotbalové asociace ČR odebrala podruhé během jednoho týdne klubům tři body za nesplacené dluhy. Tentokrát z důvodu stanoveného odstupného při přestupech. Mezi třinácti potrestanými celky jsou i Jirny, které přišly o tři body také za neuhrazené sběrné faktury. Do jarních bojů proto vedoucí mužstvo třetí nejvyšší soutěže vstoupí pouze s jednobodovým náskokem před Olympií Hradec Králové. 

Utkání Viktoria Žižkov - Jirny
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Fotbalová asociace ČR řešila v posledních měsících případy několika desítek týmů, které měly dluhy na fakturách po splatnosti či za stanovené odstupné při přestupech. Nedávno potrestala odpočtem tří bodů 61 z nich včetně druholigového Žižkova, ve středu pak odebrala tři body dalším třinácti, jež i přes několik výzev neuhradily dluhy za odstupné.

Kluby se brání, že je o zmíněných záležitostech FAČR informuje jen prostřednictvím úřední desky, což však odpovídá schváleným stanovám. Na nesplacené závazky jsou mužstva upozorněna také při každém přihlášení do informačního systému, se kterým denně pracují. Za prohřešky nejprve dostala pokutu, až poté sáhla etická komise k bodovému odpočtu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články