Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

FAČR: Dvě mládežnické akademie vzniknou asi ještě letos

Praha - Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR schválil, že které kraje budou chtít, mohou si založit s podporou FAČR krajské akademie. Problematiku bezpečnosti na stadionech na základě žádosti ligových klubů předal do kompetence Ligového shromáždění. Asocice dále pozastavila licenci hráčskému agentovi Jiřímu Müllerovi kvůli administrativním nedostatkům.

Výkonný výbor FAČR se zabýval problematikou mládeže a akademií a potvrdil, že kraje si mohou dobrovolně zakládat krajské akademie, pokud o to budou stát. A to pro hráče ve věkovém rozmezí 14 až 15 let. "Kdo si je bude chtít založit, tak může, ale nenařídili jsme to všem plošně. Momentálně jsou dva pilotní projekty, kdy o akademii jedná Viktoria Plzeň a druhý bude v Jihomoravském kraji," řekl Řepka.

Již delší dobu řeší asociace problematiku bezpečnosti na stadionech, která byla v gesci předsedy FAČR Miroslava Pelty a bezpečnostního ředitele pro profesionální soutěže Miroslava Platila. Nyní si však o této problematice budou rozhodovat ligové kluby.

"Toto rozhodnutí bylo přijato na základě požadavku klubů, které si chtějí rozhodovat samy o sobě. Pomoc FAČR tam bude stále, ale kluby si budou svou agendu řešit samy na svém shromáždění," dodal Řepka. Nejbližší ligové shromáždění by mělo proběhnout na konci února.

Necidův agent má problém

Agent Müller se měl provinit nedodržováním směrnic, na což upozornila Komise pro agenty hráčů. "Nezaregistroval smlouvy o zastupování hráčů. Až dojde k nápravě, bude mu licence znovu uvolněna," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. Zřejmě tak ale bude moci učinit až na příštím zasedání na začátku března, tedy až po konci přestupního období

Sám Müller, z jehož klientů v zimě měnili dresy Tomáš Necid, Marcel Gecov, Tomáš Jun, Zdeněk Zlámal či Pavel Čmovš, si žádného provinění není vědom. "Vůbec nevím, o co jde. Nikdo mě nikdy neupozornil na to, že dělám něco špatně. Takže to beru spíše tak, že je to něco osobního proti mé osobě," řekl Müller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články