Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Exreprezentant Jiránek míří ze Spartaku do Birminghamu

Birmingham - Český fotbalový obránce Martin Jiránek se nakonec zřejmě stane posilou anglického prvoligového celku Birmingham City. O bývalého reprezentanta, kterému vedení Spartaku povolilo hledat si jiné angažmá, sice usilují i španělské kluby Zaragoza a Pamplona nebo řecké AEK Atény, sám Jiránek se ale už v minulosti nechal slyšet, že by si rád jednou vyzkoušel právě Premier League. O budoucnosti kapitána Spartaku se rozhodne nejpozději v úterý, kdy v předních evropských ligách končí přestupové období.

Jedenatřicetiletý Jiránek neprodloužil ve Spartaku smlouvu, která mu vyprší na konci roku. Ruský klub mu tak dal svolení, že v případě zajímavé nabídky může odejít už v létě. Podle britského deníku Daily Mail je nejblíže k zisku zkušeného obránce Birmingham, který sice otevřel novou sezónu Premier League výhrou a dvěma remízami, ale defenziva není jeho nejsilnější zbraní. V nedělním utkání s Boltonem inkasoval dvakrát a pouze remizoval, přestože hrál více než poločas přesilovku.

Odchovanec pražských Bohemians Jiránek přestoupil před devíti lety z Liberce do italské Regginy, odkud jej o tři roky později vykoupil právě Spartak. Během šesti sezón v dresu předního ruského klubu se český obránce vypracoval až na post kapitána, v poslední době však již neměl místo v sestavě jisté.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články