Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Exotický soupeř pro přátelák v Olomouci. Reprezentace přivítá Kuvajt

Do Olomouce dorazí Kuvajt. Česká reprezentace se s asijským celkem střetne na Hané v rámci přípravného zápasu ve čtvrtek 11. listopadu. Půjde o předposlední duel národního týmu v kalendářním roce. 

Slavící čeští fotbalisté
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Nepůjde sice o body do tabulky, ale budeme si moci vyzkoušet hráče nebo taktické záměry, na což v soutěžních zápasech není prostor. Vždyť jen pár dnů nato nás bude čekat utkání proti Estonsku, kdy ještě budeme hrát o lepší výchozí pozici v baráži o postup na mistrovství světa. A hlavně nás potom v březnu bude čekat zmíněná klíčová baráž," řekl trenér národního mužstva Jaroslav Šilhavý.

Česká nebo československá reprezentace se dosud utkala s Kuvajtem dvakrát. V roce 1995 ho v přípravě na jeho hřišti porazila 2:1 a na mistrovství světa v roce 1982 ve Španělsku s ním ve skupině remizovala 1:1. Kuvajtskou reprezentaci v letech 1996 až 1999 vedl Milan Máčala a v letech 1999 až 2001 další český kouč Dušan Uhrin starší. Asijský tým je aktuálně na 142. místě žebříčku FIFA.

Po zápase s Kuvajtem se Šilhavého svěřenci přesunou do Prahy, kde v úterý 16. listopadu na Letné absolvují poslední letošní duel proti Estonsku v rámci kvalifikace o postup na MS 2022 v Kataru.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články