Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Exligový kanonýr Šultes posunul Prahu do čela nejvyšší soutěže

Po zlatém úspěchu české reprezentace na mistrovství světa pokračovala 5. kolem domácí superliga, které vládnou hráči z hlavního města. V přímém souboji o první místo totiž porazili Jihlavu 5:1. Dvěma góly a asistencí se pod jednoznačné vítězství podepsal dvaatřicetiletý útočník Pavel Šultes, bývalý forvard Mladé Boleslavi či Sigmy Olomouc. 

Pavel Šultes v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Odchovanec olomoucké kopané ukazoval své přednosti od úvodního hvizdu. V 7. minutě našel milimetrově přesným centrem Pozníčka, který z bezprostřední blízkosti otevřel skóre. Vzápětí zvýšil po ukázkové kombinační akci Sodoma a poločasové skóre 3:0 stanovil Šultes.

Zkušený kanonýr rozvlnil síť i po přestávce, když využil dalekonosného výhozu brankáře Víška, a pátý gól domácích vstřelil důrazný Procházka. Konečný výsledek určil v 58. minutě individuální "lahůdkou" Šuta. 

Praha proto přeskočila Pardubice a ziskem 10 bodů vévodí tabulce Superligy. "Chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany, protože víme, že dopředu jsme silní. Dopadlo to přesně tak, jak jsme doufali," řekl po utkání trenér vítězného celku Václav Socher. "Vyhořeli jsme v zakončení. Šancí jsme si vypracovali dost," kontroval jihlavský kouč Lukáš Staněk.          

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Praha - Jihlava
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články