Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Exhibice v Liverpoolu zlomila Mourinhovi vaz, v Manchesteru ho může nahradit Solskjaer

Dlouhodobé trápení fotbalistů Manchesteru United vyústilo v odvolání trenéra Josého Mourinha. Vedení šestého celku Premier League zkušeného stratéga po porážce 1:3 v prestižním derby s Liverpoolem odvolalo. Mužstvo převezme do konce letošního ročníku dočasný nástupce, jehož jméno bude oznámeno do konce tohoto týdne. Podle agentury Reuters se do United zřejmě vrátí bývalý norský útočník Ole Gunnar Solskjaer.

Trenér Manchesteru United José Mourinho během utkání v Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

"Děkujeme Josému za práci v Manchesteru United a přejeme mu mnoho úspěchů v budoucnosti," stojí v oficiálním prohlášení anglického velkoklubu. "Prozatímní trenér bude jmenován s působností do konce sezony. Mezitím budeme pečlivě hledat nového kouče na plný úvazek."  

Pětapadesátiletý trenér přišel do Manchesteru United v květnu 2016 jako nástupce Nizozemce Louise van Gaala. S klubem vyhrál Evropskou ligu, Ligový pohár a anglický Superpohár, ale byl dlouhodobě kritizován za herní styl mužstva.

Potenciální nástupce Solskjaer strávil v Manchesteru jako hráč 11 let, nyní doma v Norsku trénuje fotbalisty předního ligového celku Molde. Spolu s ním by měl na lavičku United usednout Mike Phelan, který v minulosti dělal v klubu asistenta věhlasnému Alexi Fergusonovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Mourinho skončil v Manchesteru United, adept na jeho místo je Solskjaer

V této sezoně si musí poradit s trápícími se "red devils", kteří zažívají nejhorší sezonu za posledních 28 let. V sedmnácti kolech nasbírali jen 26 bodů a z šestého místa Premier League ztrácí propastných 19 bodů na vedoucí Liverpool, jemuž v neděli po jednoznačném průběhu podlehli. 

Na čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů mají manko 11 bodů. Dosud navíc inkasovali 29 gólů, což je nejhorší bilance za posledních 56 let.

Před třemi lety, takřka na den přesně, dostal Mourinho výpověď v Chelsea, se kterou tenkrát obhajoval titul. Ve své bohaté trenérské kariéře nikdy nevydržel v jednom klubu celé čtyři sezony po sobě. Před Manchesterem a Chelsea vedl Real Madrid, Inter Milán nebo Porto - během těchto angažmá získal stejně jako v Chelsea trofej pro ligové šampiony.

Podle listu Daily Mail by měl rodák ze Setúbalu dostat od Manchesteru odstupné ve výši 22,5 milionu liber (asi 644 milionů korun). Smlouvu měl v United platnou do června 2020.

Zdroj
ČTK, Twitter.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články