Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Evropské země postupují v krizi individuálně, posteskl si Čeferin

Aleksander Čeferin poukázal na individualistický přístup evropských zemí v řešení koronavirové krize. Předseda Evropské fotbalové unie proto vyzval politiky, aby se inspirovali přístupem UEFA. Podle něj sice způsobí přesunutí evropského šampionátu ve 12 zemích na rok 2021 ztráty ve stovkách milionů eur, ale mimořádné okolnosti si vyžadují společné úsilí a solidaritu.

Předseda evropské fotbalové unie UEFA Aleksander Čeferin
zdroj: ČTK/AP/ autor: Laurent Gillieron

"Máme v Evropě měnovou unii a otevřené hranice. Ale teď, v době krize, postupuje každá země individuálně s množstvím různých pravidel namísto společně sladěného postupu. To je škoda," prohlásil Čeferin v rozhovoru pro list Welt am Sonntag.

O odložení Eura, které se mělo hrát od 11. června do 11. července, rozhodla UEFA v úterý. "Mistrovství Evropy je naše výkladní skříň a ve čtyřletém cyklu je to zdaleka nejdůležitější zdroj našich příjmů. Z toho je jasné, jak velkou oběť jsme přinesli," řekl dvaapadesátiletý slovinský funkcionář. Přeložení Eura poskytne prostor jednotlivým národním ligám, aby se mohla v létě dohrát přerušená sezona.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články