Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Evropské kluby podporují ve volbě předsedy FIFA Infantina

Paříž - Jeden z favoritů na post předsedy FIFA Gianni Infantino má plnou podporu i největších evropských klubů. Ty budou se současným generálním sekretářem UEFA během kandidatury úzce spolupracovat v rámci své zastřešující Asociace evropských fotbalových klubů ECA. "Známe Gianniho velmi dobře. Pomohl vybudovat vztah mezi UEFA a ECA. Doufáme, že jeho kandidatura bude prospěšná pro fotbal na celém světě," řekl místopředseda ECA Umberto Gandini.

Sport
zdroj: ČT4

Nezávislá asociace sdružující přes 200 klubů včetně Barcelony, Realu Madrid či Bayernu Mnichov má dva zástupce ve výkonném výboru UEFA, ale přímo se nepodílí na hlasování v prezidentských volbách Mezinárodní fotbalové federace. "Je to v rukách FIFA a nové struktury FIFA po volbách. My očekáváme, že nebudeme chybět u stolu, kde se bude diskutovat o všech možných reformách," uvedl Gandini.

Infantino, který je evropskou jedničkou místo suspendovaného předsedy UEFA Michela Platiniho, si již kromě Evropy zajistil hlasy zástupců všech federací Jižní i Severní a Střední Ameriky. Pětačtyřicetiletý Švýcar prohlásil, že už má přislíbených 105 z 209 hlasů, což by mu jako nejtěsnější většina stačilo ke zvolení v druhém kole.

Největším Infantinovým konkurentem 26. února by měl být šéf asijského fotbalu Salmán bin Ibráhím Chalífa z Bahrajnu. Dalšími kandidáty na předsednickou pozici po Seppu Blatterovi jsou Francouz Jérome Champagne, jordánský princ Alí bin Husajn a Jihoafričan Tokyo Sexwale. V prvním kole je k vítězství třeba získat dvě třetiny hlasů, v následujících už stačí prostá většina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články