Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Zlín při premiéře v Evropské lize vyválčil bod s Šeriffem Tiraspol

Fotbalisté Zlína při premiéře v Evropské lize vybojovali bod s Šeriffem Tiraspol. Utkání, které přineslo řadu hluchých pasáží, skončilo nakonec bez branek. V dalším duelu ve skupině se tým kouče Bohumila Páníka podívá za dva týdny na stadion Lokomotivu Moskva, který hrál s FC Kodaň taktéž 0:0.

Utkání Zlín - Šeriff Tiraspol
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Zlín vkročil do utkání s velkou obezřetností, a když už se mu náhodou dostal míč na nohy, prakticky ihned o něj dílem nervozity, dílem laxnosti přišel. Proto tak hned po šesti minutách mohl Šeriff Tiraspol trestat ze Sušičovy hlavičky, kterou Dostál – ani neví jak – zneškodnil.

Domácím, kteří kvůli podmínkám UEFA hráli pod prořídlými ochozy na Andrově stadionu v Olomouci, nevycházely přihrávky, o akcích se nedalo hovořit ani v náznaku. Až o osm minut později Vukadinovič, který se do Zlína vrátil na hostování ze Sparty, mocně překvapil moldavskou obranu. Dlouhý pas mohl prodloužit až za Mikuličova záda, chyběly mu k tomu pouze centimetry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Šeriff Tiraspol

Více se také začal prosazovat Ekpai, pořád to ale byla hra opatrná, kterou rozčísly až přibývající minuty a osmělení hostů. V rychlém sledu tak Sušič a Kulušič viděli za nedovolené zákroky žluté karty. A Železník snažící se pod taktovkou Bohumila Páníka restartovat kariéru, byl krok od doťuknutí míče, který mu ze standardky poslal Mehanovič.

I tak ale poločasové statistiky hovořily zcela jasně. Zlín nevystřelil na bránu ani jednou. Zato Šeriff Tiraspol se hned po hvizdu druhého dějství hnal do otevření skóre a nebýt vynikajícího Dostálova vyražení, Mugoša by býval nejspíš slavil.

Závar ve vápně trval dobrých deset minut, do slibné šance se několikrát dostal i de Nooijer a domácí brankář musel opět zasahovat. Dobře pracoval i středopolař Anton a hodně byl vidět také hbitý Jairo.

Zlínský drajv byl ten tam, na čemž měla velký podíl i absolutní nefunkčnost středu pole, byť se do něj postupem času stáhl Železník. Ten ale díky tomu splynul s prostředím a Páník na to nutně reagoval jeho vystřídáním Diopem.

Hru domácích to mírně povzbudilo. Hezká akce se tak povedla Mehanovičovi, když poslal míč na Vukadinoviče do vápna. Nebyl úspěšný ani on a z pokusu o dorážku ani střídající Bartošák. A když se k ničemu neměl ani soubor Roberto Bordina, oba celky se rozešly smírně bez branek.

Je nám líto, video expirovalo.
Vukadinovič chválil Tiraspol, Dostál bod bere

FC Zlín - Šeriff Tiraspol 0:0

Rozhodčí: Dallas - Stewart, Mulvanny (všichni Skot.). ŽK: Ekpai - Sušič, Kulušič.

Zlín: Dostál - Matejov, Bačo, Gajič, Holzer - Traore, Jiráček - Ekpai (69. Bartošák), Železník (61. Diop), Vukadinovič - Mehanovič (82. Džafič). Trenér: Páník.

Tiraspol: Mikulič - Racu, Posmac, Kulušič, Cristiano - Sušič, Brezovec (73. Kendyš), Anton, De Nooijer - Mugoša (81. Damascan), da Silva (87. Tripič). Trenér: Bordin.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Už víme, jak se to hraje. Rychlost, perfektní technika, síla v soubojích. Dostali jsme trošku školení. Zpočátku jsme byli i hodně nervózní a odevzdali jsme každý míč. Soupeř ukázal velkou sílu. Víme, kam se můžeme posouvat. Pro nás je to úspěch, protože oni měli čtyři, pět situací, zatímco my jednu, dvě. Bod je maximum, co jsme mohli vytěžit. Kdybychom vyhráli, asi by to bylo nespravedlivé, ale fotbal někdy je i takový."

Roberto Bordin (trenér Tiraspolu): "Podle mě to bylo oboustranně kvalitní utkání. Ve druhém poločasu jsme si vytvořili nějaké šance, bohužel se nám je nepovedlo gólově vyřešit."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články