Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Minule jsme se s Priskem pohádali. Se Spartou ale dělá skvělou práci, řekl v Praze Klopp

Liverpool se už ve čtvrtek střetne v osmifinále Evropské ligy s pražskou Spartou. Podle Jürgena Kloppa se pražský klub nachází ve skvělém období a zaslouží si respekt. Sám prozradil, že se svými hráči bedlivě sledovali oba poslední duely Sparty proti Slavii. V Praze vzpomněl i svou osobní zkušenost s Brianem Priskem. Utkání Liverpoolu se Spartou sledujte ve čtvrtek od 18:20 na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference Liverpoolu před utkáním se Spartou

Jak německý trenér hodnotí sílu Sparty? "Mají za sebou těžký týden, bedlivě jsme sledovali jejich duely se Slavií. Nový trenér přinesl velkou změnu, vidíte to v jejich sebedůvěře, intenzivní hře. Zatím ale ještě nehráli proti nám. Sparta se však nachází jednoznačně ve velmi dobrém období. Čekáme těžký zápas," míní Klopp.

Vzpomněl i svou zkušenost s Brianem Priskem. "Potkali jsem se, když koučoval Midtjylland. Pokud si dobře pamatuji, dost jsme se pohádali, bylo to docela drsné. Ale rozumím tomu, nejsme tu od toho, abychom se přátelili. Myslím, že hráli podobný systém jako teď Sparta, hodně organizovaný. Udělal tu spoustu dobré práce," vzpomínal na současného trenéra Sparty. "Ale když někoho znáte jen ze dvou zápasů, tak to opravdu neznamená, že ho dobře znáte," doplnil.

Do sestavy by se mohl vrátit zraněný Dominik Szoboszlai. "Jsem rád, že je zpátky. Měl bolestivé zranění a nemohl trénovat, proto jsme na něj byli opatrní. Rada lékařů zněla počkat," komentoval Klopp. Prozradit, zda maďarský hráč skutečně nastoupí, ale pochopitelně před utkáním nechtěl.

Zastavil se i u někdejších opor Liverpoolu Vladimíra Šmicera a Patrika Bergera. "Jsou to klubové legendy, párkrát jsme se potkali, i když během utkání bývalých hráčů mám já volno a nejsem ve městě," usmál se. "Liverpool nikdy nezapomíná na své legendární hráče," dodal německý trenér, který po sezoně u klubu skončí.

Argentinský záložník Alexis Mac Allister souhlasí s tím, že zápas nebude jednoduchý. "Sparta je velmi dobrý tým, sledovali jsme ji na videu. Ale my se hlavně musíme soustředit na sebe," řekl fotbalista, který se vypracoval ve stěžejního hráče liverpoolského výběru. "V posledních letech jsem si prošel skvělým, ale i hodně těžkým obdobím. Nikdy jsem si ale nepřestal věřit," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články