Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Studená sevillská sprcha na Old Trafford, vlastním gólem určil remízu v nastavení Maguire

Jednoznačné utkání ve prospěch domácího Manchesteru United se v závěru úvodního čtvrtfinále Evropské ligy změnilo v nerozhodný výsledek. "Red Devils" remizovali se Sevillou 2:2, přestože čtyřikrát rozvlnili síť. Dvakrát ale v závěrečné desetiminutovce zamířili do vlastní branky a nepotěšili vyprodaný stadion. Doma naopak uspěl Feyenoord Rotterdam, který zdolal AS Řím 1:0, a Juventus po skalpu Sportingu. Leverkusen se rozešel smírně se Saint-Gilloise 1:1.

United už v 21. minutě vedli nad Sevillou 2:0, když se rakouský záložník Sabitzer prosadil po nezištných přihrávkách Fernandese a Martiala. Blízko třetímu gólu byl následně Antony, který po individuální akci trefil tyč.

Anglické mužstvo ale v závěru předvedlo nečekaný kolaps. V 84. minutě si dal vlastní branku Malacia a v nastaveném čase brankáře De Geu nechtěně překonal také střídající Maguire. "Red Devils" teprve podruhé v tomto století nevyhráli zápas v evropských pohárech, v němž si vytvořili dvoubrankový náskok. V roce 2011 se jim to stalo proti Basileji.

Saint-Gilloise v Leverkusenu zahrozil v prvním poločase, kdy brankáře Hradeckého zachránilo břevno. V 51. minutě už ho ale poslal do vedení Boniface umístěnou ranou. Nigerijský útočník šestým gólem v ročníku EL dotáhl nejlepšího střelce Rashforda z Manchesteru United, jenž proti Seville nehrál kvůli zranění. Domácí se v závěru zlepšili a vytvořili si řadu šancí – jedinou z nich proměnil Wirtz v 82. minutě.

Jediný gól v Turíně vstřelil v 73. minutě obránce Gatti po dorážce. Juventus v první půli podržel brankář Szczesny a po jeho vystřídání kvůli bolestem na hrudi i náhradník Perin, jenž zazářil v nastaveném čase.

Feyenoordu se podařila vendeta

Římané mohli v závěru prvního poločasu otevřít skóre z pokutového kopu, ale kapitán Pellegrini orazítkoval pouze tyč.

O triumfu Feyenoordu s bývalým sparťanským obráncem Hanckem v základní sestavě rozhodl krátce po pauze Mats Wieffer halfvolejem zpoza velkého vápna. Vyrovnání zabránil křídelník Idrissi, který z brankové čáry odhlavičkoval míč do břevna.

Nizozemskému celku se tak částečně podařila vendeta za loňské finále Evropské konferenční ligy, které vyhráli svěřenci Josého Mourinha 1:0.

Úvodní utkání čtvrtfinále Evropské ligy:

Feyenoord Rotterdam – AS Řím 1:0 (0:0)
Branka: 53. Wieffer.

Manchester United - FC Sevilla 2:2 (2:0)
Branky: 14. a 21. Sabitzer - 84. vlastní Malacia, 90.+2 vlastní Maguire.

Juventus - Sporting Lisabon 1:0 (0:0)
Branka: 73. Gatti.

Leverkusen - Saint-Gilloise 1:1 (0:0)
Branky: 82. Wirtz - 51. Boniface.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články