Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Anglické týmy se blíží do finále, Arsenal vyhrál a Chelsea ve Frankfurtu remizovala

Evropská liga je blízko londýnskému finále. V prvních semifinálových zápasech si pro odvetu udělaly slušnou výchozí pozici Arsenal i Chelsea. Arsenal s Petrem Čechem v brance porazil v Londýně Valencii 3:1 a Chelsea veze z Frankfurtu remízu 1:1, která je pro německý tým ještě dobrým výsledkem

Lacazette dává gól Valencii
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Darren Staples,via www.imago-images.de

Po úvodním oťukávání soupeřů se jako první ozvali hráči Valencie. Ale centr před branku v náběhu několika hráčů poslal Gary z metru vysoko nad břevno Čechovy branky. Ovšem v jedenácté minutě už to bylo jinak. Po přetaženém rohu na zadní tyč vrátil jeden z hráčů španělského týmu míč hlavou zpět na přední tyč, kde si naskočil Diakhaby a hosté vedli 1:0. Český gólman proti téhle trefě moc udělat nemohl.

Pak ještě napřáhl na hranici pokutového území Arsenalu Parejo a trefil pěkně, jenže Čech skočil k prvé tyči včas. Londýnský celek se postupně vzpamatoval z nástupu hostů, a když Aubameyang zatáhl míč do vápna Valencie, vytáhl na sebe obránce a dal Lacazettovi, tak ten zcela volný s přehledem vyrovnal.

Ve 26. minutě se ozval Lacazette znovu. Tentokrát si naskočil na přesný centr a zblízka hlavičkoval, gólman Neto balon vyrazil už zpoza brankové čáry a Arsenal vedl 2:1. Tak skončil poločas, v němž měl ještě šanci zvýšit vedení Aubameyang, ale z "voleje" v dobré pozici netrefil přesně.

Po přestávce měl další šance Arsenalu opět francouzský útočník, ale jednou netrefil míč a podruhé mu hattrick nadvakrát zrušil Neto, který byl v souboji tváří v tvář úspěšnější. I Čech měl práci, když jej přeskočil Diakhaby, ale obránci míč odkopli. Pak český gólman včas vyběhl proti Gamirovi, jenž se už už chystal zakončit.

Nakonec uzavřel zápas třetím gólem Arsenalu v poslední minutě zblízka Aubameyang, když zakončil akci, kterou rozjel další gólovou tečovanou střelu Lacazette, jenže proti ní ještě stačil Neto zakročit.

Chelsea sahala po výhře

Frankfurt začal proti Chelsea lépe a ve 23. minutě otevřel skóre. Kostič nacentroval do pokutového území a nepokrytý Jovič umístil hlavičku přesně k tyči. Srbský útočník dal už devátý gól v tomto ročníku Evropské ligy a ztrácí jediný zásah na nejlepšího střelce soutěže Girouda z Chelsea.

Hosté si pak vytvořili řadu šancí. Pedro nejprve těsně minul branku, ale v poslední minutě prvního poločasu si španělský útočník spravil chuť a povedenou střelou k tyči vyrovnal.

Chelsea byla blízko druhému gólu v 60. minutě, kdy David Luiz z přímého kopu napálil břevno. Druhá půle toho ale o moc víc nenabídla. Eintracht výsledek udržel a neprohrál ani ve dvanáctém domácím utkání v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Frankfurt n. M. - Chelsea

Úvodní utkání semifinále fotbalové Evropské ligy:

Arsenal FC - Valencie CF 3:1 (2:1)

Branky: 18. a 26. Lacazette, 90.+1 Aubameyang - 11. Diakhaby. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Diakhaby, Parejo (oba Valencie). Diváci: 55.000.
Arsenal: Čech - Mustafi, Papastathopulos, Koscielny (82. Monreal) - Maitland-Niles, Guendouzi (58. Torreira), Xhaka, Kolašinac - Özil (75. Mchitarjan) - Aubameyang, Lacazette. Trenér: Emery.
Valencie: Neto - Piccini, Garay, Gabriel, Diakhaby, Gayá - Soler (71. Wass), Parejo, Roncaglia, Guedes (71. Gameiro) - Rodrigo (88. Mina). Trenér: Marcelino.

Eintracht Frankfurt - Chelsea FC 1:1 (1:1)

Branky: 23. Jovič - 45. Pedro. Rozhodčí: Del Cerro Grande - Yuste, Alonso (všichni Šp.). ŽK: Hasebe, Fernandes - Christensen. Diváci: 48.000.
Frankfurt: Trapp - Abraham, Hasebe, Hinteregger - Da Costa, Rode, Fernandes (73. Paciencia), Falette - Gačinovič (90.+2 Willems), Jovič, Kostič. Trenér: Hütter.
Chelsea: Arrizabalaga - Azpilicueta, David Luiz, Christensen, Emerson - Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (82. Kovačič) - Pedro, Giroud, Willian (61. Hazard). Trenér: Sarri.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články