Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Žijeme si svůj sen. Chelsea je favorit, ale stát se může všechno, myslí si sekretář Slavie Vrba

Slavia má před sebou pořádně nabitý program. Ve čtvrtek ji čeká vysněné čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea, o tři dny později přijde na řadu derby se Spartou a v dalším týdnu odveta na Stamford Bridge. Sešívaní nicméně nechtějí ponechat nic náhodě. "My si tady prostě žijeme svůj sen, který trvá i v polovině dubna," říká generální sekretář edenského celku Jiří Vrba. Přímý přenos utkání Slavia - Chelsea sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve čtvrtek od 20:30.

Fotbalisté Slavie se radují z gólu v síti Sevilly
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

Tři náročná utkání během pouhých osmi dní odstartuje Slavia doma proti Chelsea. "Zápas je vyprodaný. Kdybychom měli vstupenek třikrát tolik, asi bychom je prodali. Zájem je obrovský ze všech stran, takže nás mrzí to, že jsme museli kapacitu snížit. Ale to je život, musíme s tím fungovat a připravit se na to," tvrdí Vrba.

Sešívaní, kteří se na náročný program naladili sobotní kanonádou 5:1 proti Dukle, nemohou počítat s podporou přibližně 1900 příznivců z takzvaného kotle. Slavia totiž dostala od disciplinární komise UEFA trest za chování fanoušků v úvodním kole vyřazovací části proti belgickému Genku. Na trávník totiž létaly předměty.

"Tribuna Sever je skvělá komunita, která čítá zhruba čtyři tisíce lidí. Nejsou monolitem. Chodí tam třeba spousta cizinců žijících v Praze. Tyhle nešvary jsou dílem neorganizovaných fanoušků, kteří se scházejí," myslí si Vrba.

Čím by mohla Slavia vyzrát na Chelsea a co rozhodne derby pražských "S"? Více ve Fotbal fokus podcastu:

Zástupci Slavie se tak v pondělí setkali zástupci tribuny Sever a dohodli se na společném postupu. "Uvidíme, jak náš apel bude fungovat. Pokud ne, budeme připraveni přistoupit k sankcím a trestat fanoušky, kteří se toho budou dopouštět."

V takovém případě by Slavia po inkriminovaných osobách vymáhala škody. Disciplinárka UEFA teď kupříkladu uložila českému klubu pokutu 32 000 eur (asi 820 000 korun).

Po jednání se zástupci severní tribuny byl spokojený i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. "Považuji to za zásadní krok. Dosáhli jsme společné výzvy k fanouškům, úplné shody na třech bodech ze čtyř a hledání řešení u čtvrtého," uvedl předseda představenstva.

Hráči doufají, že uzavření značné části severní tribuny se na atmosféře nepodepíše a že "kotel" vytvoří třeba i jiní fanoušci v dalších částech arény Sinobo Stadium. "Věřím, že atmosféra bude prostě dobrá," řekl záložník Lukáš Masopust.

Tři sektory tedy zůstanou prázdné, sedačky ovšem zakryjí podobizny klubových legend z dřívějších choreografií. Josef Bican a František Veselý tak budou bdít nad tím, jak utkání s Chelsea probíhá.

"Zástupci Chelsea nevynechali jedinou příležitost pro to, aby nás sledovali. Ať už v lize či MOL Cupu. Chovají se velmi profesionálně, budou připraveni," varuje Vrba.

Před utkáním s Chelsea nainstalovali Pražané nové sedačky na lavičky ve slávistických barvách:

Londýnský velkoklub dorazí do Prahy ve středu večer a trénovat se v české metropoli nechystá. "Prý je to jejich standardní chování, že obvykle v místě svých zápasů venku netrénují," dodává Vrba.

Ze strany Chelsea, která v pondělí díky dvěma gólům Edena Hazarda porazila v anglické lize West Ham, nepadly směrem ke Slavii žádné požadavky.

"To je zvláštní. Každý klub, který tady je, má standardní požadavky, a Chelsea nechtěla vůbec nic. Jen nás informovali, že si všechno zařídí sami a o všechno se postarají."

Je nám líto, video expirovalo.
Výhru Chelsea nad West Hamem řídil Hazard

Už v neděli je pak na programu 291. derby proti Spartě. Také tam bude Slavia hrát doma a pokusí se udělat další důležitý krok k zisku titulu. Náročný program pak zakončí 18. dubna odvetným utkáním proti Chelsea v Londýně.

"Jsme ve hře na třech frontách, nemohli jsme si přát nic lepšího a uvidíme, co další dny přinesou," připomíná Vrba fakt, že Slavia se proti Spartě postaví i v semifinále domácího poháru.

"Stojíme proti Chelsea - silné organizaci, která je favoritem zápasu, to si nemusíme nalhávat. Ale ve fotbale se může stát úplně všechno. My tomu, aby se to stalo, půjdeme jednoznačně naproti," zdůrazňuje Vrba.

Akce fanoušků Slavie

Slávisté, kteří se na zápas kvůli trestu nedostanou, se domlouvají, kde budou společně utkání sledovat. Klub velkoplošnou projekci neorganizuje. Peníze za stornované vstupenky začala Slavia vracet v pondělí. Fanoušci ze severní tribuny založili vlastní účet, kam je možné dobrovolně přeposlat vrácené peníze za stornované vstupenky. Klubu tím chtějí přispět na pokutu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články