Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Zenit je první, ale ne podle výkonu, hodnotí porážku v Edenu ruský tisk

Zenit nekončí rok pěkně. Roztrpčení nad sérií porážek panuje i v ruském tisku. Fotbalisté Slavie rozhodli utkání Evropské ligy s lídrem ruské soutěže v Edenu už v prvním poločase, kdy se v rozmezí devíti minut trefili Jaromír Zmrhal a Miroslav Stoch, a postoupili do jarní vyřazovací fáze. Podle ruských novinářů využili větší motivace. Zenit už měl jistý postup z prvního místa, a tak se ke zklamání komentátorů nesnažil.

Hernani ze Zenitu Petrohrad a slavící hráči Slavie
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Zenit by měl být rád, že rok končí," píše Sport-Express. "Zenit je první, ale ne podle výkonu," uvedl. Připomněl, že tým od Něvy naposledy končil rok vítězstvím v roce 2010 a v Praze jen prodloužil "bezútěšnou řadu" porážek. Podle Sport-Expressu měl nárok prohrát, když na rozdíl od jiných ruských klubů si zajistil postup v předstihu, a tak nemusel bojovat o bytí a nebytí.

Trenér Zenitu podle listu využil "zápas bez motivace", aby vyzkoušel náhradníky. Experiment s dvěma útočníky se ale nepovedl, v prvním poločase se ani nedostali k soupeřově brance. Zato Slavia potvrdila, že motivovaný tým se snaží víc než ten, kterému o nic nejde - a Slavia body k postupu potřebovala.

"Už v prvních minutách kapitán Koržakov krásně vyrazil hlavičku Ngadeua, ale Slavia bojovala dál a během poločasu dvakrát skórovala. Zvláště krásný byl druhý gól - Stoch podobný vstřelil v památném zápase Slovenska a Ruska v kvalifikaci na Euro 2012, jen z opačného křídla, pravačkou a k opačné tyči," poznamenal komentátor. Druhý poločas byl podle něj "veselejší, ale ne natolik, aby se Zenit dostal do gólových šancí a Slavii se roztřásla kolena". Naopak Pražané byli blízko k třetímu gólu, ale Stochovi překazilo radost z druhého gólu břevno.

"Přání Zenitu vyhrát probleskovalo jen místy - a občas v bezdůvodných faulech a přílišné tvrdosti. Slavia prostě potřebovala vyhrát víc a vyhrála. Zenit tři porážky v řadě za sebou přežije," usoudil Sport-Express.

Sovětskij sport připouští, že vzhledem k jistému postupu Zenitu do play-off zápas předem ztratil jakýkoliv smysl. "Ale (trenér) Sergej Semak sotva může být spokojen se svými hráči. Odevzdaně prohráli pár posledních zápasů v ruské lize a ztratili prakticky veškerý náskok na soupeře v boji o titul," poznamenal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články