Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Záhřeb je na stejné úrovni jako Slavia. Já svému týmu ale věřím, hlásí před odvetou Vrba

Poslední dny Plzni pod jeho vedením vychází skvěle. S Dinamem doma Západočeši předvedli obrat, v ligovém šlágru porazili Slavii a nyní by rádi uspěli také v odvetě úvodního kola vyřazovací části Evropské ligy na půdě Záhřebu. Kouč Pavel Vrba očekává ve čtvrtek náročnou šichtu, ale svému týmu věří. Koho nasadí místo vykartovaného Romana Hubníka, už má rovněž v hlavě.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK/PA/ autor: Igor Kralj/PIXSELL

"Já si myslím, že Dinamo Záhřeb je na stejné úrovni, jako je třeba Slavia nebo ty top kluby v Česku z první trojky nebo čtyřky. Uvidíme, jestli to zvládneme, to se dozvíme zítra na hřišti. Já svému mužstvu věřím, i když víme moc dobře, že nás čeká nejlepší mužstvo v Chorvatsku a velice těžký soupeř," řekl Vrba.

"Pro nás bylo důležité, že jsme doma výsledek s Dinamem otočili na 2:1. Až po druhém zápase zhodnotíme ten celý dvojzápas a uvidíme, jak to dopadne," doplnil bývalý trenér české reprezentace.

Jeho svěřenci se na odvetu s Dinamem ideálně naladili, když v nedělním prvoligovém šlágru doma porazili Slavii 2:0 a stáhli náskok pražských lídrů tabulky na tři body. "Pro sebevědomí a atmosféru v klubu je samozřejmě důležité, když vyhráváte," konstatoval Vrba.

Nedomnívá se, že by zápas se Slavií vzal úřadujícím českým mistrům příliš mnoho sil. "Je začátek soutěže, takže v tomto období to nemusí být až tak velký problém. Horší by to bylo, kdybychom za sebou měli nějakých dvanáct třináct utkání. Určité změny tam byly a budou tam i ve čtvrtek. Máme dostatečně široký kádr, abychom ty těžké zápasy zvládli ve větším počtu hráčů," uvedl Vrba.

Plzni bude v odvetě chybět kapitán a stoper Roman Hubník, jenž si odpyká trest za třetí žlutou kartu v soutěži. Po zranění Lukáše Hejdy bude jediným středním obráncem k dispozici Luděk Pernica, jenž vstřelil v domácím utkání s Dinamem dva góly.

"Vím, jak to vyřeším. Připravovali jsme se na to jeden den, protože víc času jsme neměli," prohlásil pětapadesátiletý trenér, podle něhož na pozici stopera nastoupí jeden z trojice David Limberský, Roman Procházka, Radim Řezník.

Vrba se domnívá, že čtvrteční duel s Dinamem bude náročnější než loňský zápas na hřišti Partizanu Bělehrad ve stejné fázi soutěže. Viktoria tehdy rovněž v bouřlivé atmosféře remizovala 1:1, v domácí odvetě pak zvítězila 2:0 a postoupila potřetí v historii do osmifinále EL.

"Respektuji sílu Partizanu, ale myslím si, že nás čeká těžší utkání, protože řadím Dinamo k těm lepším mužstvům. Myslím, že je lepší než Partizan," prohlásil Vrba.

V čem Plzeň předčila Slavii a co to může znamenat pro odvetu Evropské ligy? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články