Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zahrát jako Ajax na Realu, přeje si slávista Souček před Sevillou

Šokovat podobně jako Ajax Amsterdam výhrou 4:1 na půdě Realu Madrid, to si přeje slávistický záložník Tomáš Souček před duelem se Sevillou. "Ideální průběh? Všichni jsme včera koukali na zápas Realu Madrid s Ajaxem. Kdyby se stalo něco podobného, tak bychom všichni byli v obrovské euforii," prohlásil Souček s úsměvem. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz dnes od 18:40.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Klíčové podle něj bude, aby se Pražané pětinásobného vítěze Evropské ligy nebáli a hráli sebevědomě.

"Víme, jak velký zápas to je. Důležité je, abychom se nezalekli zápasu a nebáli se do něj vstoupit. Když budeme čekat na (inkasovaný) gól, tak bychom to tu nezvládli. Důležité je se jich tolik nezaleknout," přemítal Souček.

Nedokáže odhadnout, jak se do zápasu promítne fakt, že soupeři se v poslední době výsledkově nedaří. "To jsou většinou dva faktory. Občas jim jeden zápas už vyjde. My ale věříme, že to ještě zůstane a třeba si nebudou tolik věřit. Proto je důležitý vstup do zápasu," upozornil čtyřiadvacetiletý reprezentant.

V čem jsou silné a slabé stránky Sevilly a může Slavia uspět? Poslechněte si Fotbal fokus podcast:

Je připraven na to, že Slavia na rozdíl od zápasů v domácí lize tentokrát asi nebude tolik držet míč. "Sice hodně běhám, ale rád to nemám. Koukali jsme na pár videí, víme, co nás čeká. Budeme samozřejmě na to připraveni, že to nebude jako některé zápasy v naší lize, kdy máme 60 až 70 procent držení míče. Bude to jiné, ale určitě se nechceme nechat zahanbit. Občas jim chceme taky balon sebrat," usmál se Souček.

Receptem podle něj bude podat podobně dobrý výkon jako v odvetě úvodního kola vyřazovací fáze v Genku, kde Slavia vyhrála 4:1. "Kdyby to tak šlo, tak bychom se nikdo nezlobili. Tam se nám to povedlo se vším všudy. Sevilla ale zase hraje jiným způsobem hry, připravujeme se na něj trochu jinak. Kdyby to bylo jako v Genku, tak by to bylo super," uvedl Souček.

Těší se na setkání s českým brankářem Sevilly Tomášem Vaclíkem. "Já jsem ho viděl naposledy na reprezentačním srazu, nějak jsme si nepsali. Už zítra určitě něco propukne, nějaké pošťuchování, ale jen přátelsky. Těším se na to, ale víc je to pro něj, že hraje s českým týmem, než pro nás," mínil Souček.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia trénovala v Seville, pokusí se tam v EL jako první v sezoně bodovat
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články