Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Žádný rasismus Slavia nepotvrdila, říká Tvrdík a dodává: Kúdelu jsme přes palubu nehodili

Omluva záložníkovi Glenu Kamarovi z Rangers neznamená, že by Slavia uznala, že obránce Ondřej Kúdela před měsícem soupeře v odvetě osmifinále Evropské ligy v Glasgow rasisticky urazil. Prohlásil to šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík. Za svým hráčem český šampion nadále stojí, chce ale uklidnit emoce. "Žádný rasismus jsme nepotvrdili," uvedl Tvrdík.

Kúdela ve středu dostal od disciplinární komise UEFA trest na 10 utkání. Podle komuniké komise Kúdelovi rasismus prokázala, byť Slavia v minulém týdnu uvedla, že vyšetřovatel, který se událostmi v Glasgow zabýval, důkaz nenašel.

Hráč spolu se zastupující advokátní kanceláří čekají na oficiální odůvodnění verdiktu a zvažují možnost odvolání. Slavia se naopak odvolávat nebude, neboť ani nemůže. Tvrdík se ve středu za klub Kamarovi za celou situaci omluvil.

"Kúdy k němu (Kamarovi) neměl vůbec jít se zakrytou pusou a cokoliv mu říkat, jakkoliv chápu jeho emoce. Byla to naše jediná chyba, tak se nebudu chovat jako Rangers," uvedl Tvrdík na Twitteru.

Omluvu zvolil i z diplomatických důvodů. "Již v této válce proti UEFA a Velké Británii, kterou nemůžeme vyhrát, krvácíme jako klub příliš mnoho," uvedl bývalý ministr obrany.

"Odpovídám za klub, jehož 85 procent rozpočtu jde z UEFA a Premier League. Předložili jsme přes 50 stran textu od advokátní kanceláře, rozsudek vynesen, konec. Klub se nemá kam odvolávat," uvedl Tvrdík.

"Ondřej má hrazený právní tým, nikdo ho přes palubu nehodil a sám si to nemyslí. Musíme jít dopředu. Nemohu si dovolit být jen fanoušek a dělat věci srdcem," doplnil předseda představenstva Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články