Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Ve čtvrtfinále obnovené Evropské ligy jsou Manchester United, Inter, Kodaň i Šachtar

Fotbalisté Manchesteru United, Interu Milán, FC Kodaň a Šachtaru Doněck si po pětiměsíčním přerušení Evropské ligy zajistili účast ve čtvrtfinále soutěže. Manchester po úvodní drtivé výhře 5:0 porazil linecký LASK doma 2:1 a v dalším kole se utká s dánským vicemistrem. Kodaňský celek v duelu s tureckým šampionem Basaksehirem zvrátil domácím vítězstvím 3:0 vývoj dvojzápasu, který před koronavirovou pauzou rozehrál lépe soupeř při výhře 1:0.

Radost hráčů Manchesteru United
zdroj: ČTK/AP

Inter vyřadil Getafe po vítězství 2:0 v utkání hraném na neutrálním hřišti v Glesenkirchenu. Ukrajinský mistr Šachtar porazil 3:0 Wolfsburg a navázal na březnový triumf 2:1.

Manchester musel výsledek odvety otáčet, protože v 55. minutě dostal gól od Philippa Wiesingera. United ale odpověděli už za dvě minuty, poté co se prosadil poslední střelec uplynulého ročníku Premier League Jesse Lingard. Obrat dokonal dvě minuty před koncem čtvrtou brankou v soutěži Anthony Martial.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - LASK Linec

O výhře Interu rozhodl už v první půli belgický útočník Romelu Lukaku, třetí nejlepší střelec italské ligy. Getafe mohlo vyrovnat v 76. minutě, penaltu ale zahodil Jorge Molina.

Postup italského vicemistra zpečetil sedm minut před koncem první brankou v evropských pohárech po lednovém přestupu z Tottenhamu Christian Eriksen.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán - Getafe

Kodaň vyrovnala účet s Basaksehirem už ve čtvrté minutě zásluhou Jonase Oldera Winda, který pak po změně stran zvýšil z penalty.

Výsledek zpečetil Rasmus Falk a dánský klub oslavil klubové maximum. V Evropské lize se dosud dostal nejdál do osmifinále v sezoně 2016/17.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Kodaň - Basaksehir

Na olympijském stadionu v Kyjevě se vše zásadní odehrálo v poslední necelé půlhodině. V 68. minutě byl vyloučen stoper Šachtaru Davit Chočolava za podražení unikajícího soupeře těsně před vápnem.

A za dvě minuty ho po druhé žluté kartě následoval do sprch obránce soupeře John Brooks. Větší prostor na hřišti využili v samém závěru domácí a od 89. minuty skórovali dvakrát Junior Moraes a jednou Manor Solomon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šachtar Doněck - Wolfsburg

Osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Odvetná utkání:

Šachtar Doněck - Wolfsburg 3:0 (0:0)

Branky: 89. a 90.+3 Moraes, 90.+1 Solomon. ČK: 68. Chočolava - 70. Brooks. První zápas 2:1, postupuje Šachtar.

FC Kodaň - Istanbul Basaksehir 3:0 (1:0)

Branky: 4. a 53. z pen. Wind, 62. Falk. První zápas 0:1, postupuje Kodaň.

Manchester United - LASK Linec 2:1 (0:0)

Branky: 57. Lingard, 88. Martial - 55. Wiesinger. První zápas 5:0, postupuje Manchester United.

Rozhodující utkání na neutrální půdě v Gelsenkirchenu:

Inter Milán - Getafe 2:0 (1:0)

Branky: 33. Lukaku, 83. Eriksen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články