Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Weber před Šymkentem varuje: V nikom z nás by nemělo být ani procento podcenění

Ve druhém předkole Evropské ligy jsou znovu po dvou letech a návrat nechtějí v žádném případě podcenit. Hráče Mladé Boleslavi k tomu aspoň nabádal trenér Jozef Weber, který varoval před individualitami ne moc známého kazašského celku Ordabasy Šymkent. Aktuálně čtvrtý tým kazašské ligy považuje za velice kvalitního protivníka. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:50.

Jozef Weber
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Moc se na to těšíme. Přípravu jsme nepodcenili. Přiznám se, že jsem se byl podívat na první utkání (v Kazachstánu). Viděli jsme několik utkání Ordabasy v televizi, asi tři ligové. U nás to asi nepadne na úrodnou půdu, ale soupeř je kvalitní. Zrovna jsem viděl utkání Astany s Ordabasy, podle mě ta úroveň utkání byla velmi dobrá, nemyslím si, že by byla horší než v naší lize," řekl Weber.

"Určitě z toho soupeře máme respekt, soupeř je to kvalitní a má tam kvalitní zahraniční hráče. Doufám, že mi to Puďa (Daniel Pudil) potvrdí, že jsem se snažil hráče přesvědčit, že v nikom z nás by nemělo být ani procento toho, že bychom měli někoho podcenit, a tohohle soupeře už určitě ne," uvedl osmačtyřicetiletý kouč.

Jaké jsou šance českých klubů v pohárové Evropě? A proč Mladá Boleslav na začátku sezony klopýtá? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Na hře Šymkentu ho upoutalo několik aspektů. "Zaujala mě obranná trojka. Hrají v trochu jiném rozestavení, na tři pět beků podle vývoje utkání. Všichni tři stopeři jsou velice dobří. Myslím, že tam je jeden reprezentant (Erlanov), výborný je středový argentinský hráč (Fontanello), nebezpeční jsou vepředu. Jak brazilský hráč (Paulo), tak myslím, že tam je domácí reprezentant (Ščjetkin). V tomhle jsou opravdu silní," prohlásil Weber.

"Střídají čtyři pět cizinců plus pět domácích hráčů, mají to dobře promixované. Co jsme měli možnost konzultovat s hráči, kteří tam před nějakou dobou působili, například Pavel Černý, tak mužstvo výrazně posílilo. Nechtěl bych tady házet alibi, ale opravdu mají kvalitní hráče. Nakonec jsme se s Danem a Márou (Matějovským) o tom bavili a sami byli překvapení kvalitou těch hráčů," konstatoval bývalý trenér Bohemians 1905 a Karviné.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladou Boleslav čeká návrat do Evropské ligy proti Šymkentu

V Šymkentu působí i bosenský záložník Mirzad Mehanovič, který v minulosti hrál za Středočechy a v české nejvyšší soutěži odehrál 54 duelů, v nichž vstřelil 11 branek. "Ptal jsem se Murise Mešanoviče, který pochází ze stejné země, takže v nějakém kontaktu byli, už když bylo losování. Vím, že mezi nimi probíhalo nějaké hecování. Nakonec Murzin chviličku působil v Boleslavi jako dorostenec, takže asi má o motivaci postaráno," řekl Weber.

Své svěřence motivoval i tím, že díky boji v evropských pohárech mají velkou šanci se mediálně zviditelnit. "Pro většinu hráčů to bude pohárová premiéra. Je potřeba v nich probudit pohárovou touhu, abychom se někam posunuli. V médiích se o nás – a to nemyslím nijak špatně – moc nepsalo, a to oprávněně. Média víc zajímá Plzeň, Slavia, Sparta," prohlásil Weber.

"Klukům jsem říkal, že i pro nás to je šance, abychom se trochu zviditelnili. Ten pohár je opravdu nadstavba a uděláme všechno pro to, abychom v Evropě byli úspěšní," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články