Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Vyčítám si, že to tam nezapadlo. Mohli jsme brát tři body, litoval Hložek

Kdyby v závěru zužitkoval vynikající příležitost, mohl být večer v evropských pohárech z pohledu českých zástupců ještě radostnější. Jenže Adam Hložek velkou šanci proti Bröndby Kodaň neproměnil, a tak si Sparta odvezla na úvod skupiny Evropské ligy z Dánska po bezbrankovém duelu jen bod.

Zklamaný útočník Sparty Adam Hložek
zdroj: ČTK/AP autor: Thomas Sjoerup

Hložek v samém závěru utkání vystřelil ve výhodné pozici z hranice vápna pouze do náruče brankáře Madse Hermansena. "Díval jsem se na to ještě ze záznamu. Myslím si, že času jsem měl hodně. Určitě si vyčítám, že to tam nezapadlo. Mohli jsme brát tři body," řekl Hložek.

Utkání přihlíželo 18 867 fanoušků. "Věděli jsme, že to bude těžký zápas před bouřlivým publikem, byla skvělá atmosféra. V utkání nebylo moc šancí. Ve druhé půli jsme ale měli pár náznaků, ať už to byl brejk Peška, který šel skoro sám na bránu, nebo jsme měli pár střel včetně mě. Mohl jsem to trefit," uvedl Hložek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bröndby Kodaň - Sparta Praha

"Je to první utkání ve skupině, zápasů je šest. Uvidíme, třeba bod s Bröndby bude postupový," přemítal rodák z Ivančic. "Sparťanskou" skupinu doplňují úřadující skotský mistr Rangers a Lyon, který v souběžně hraném duelu zvítězil v Glasgow 2:0.

Letenští si na půdě dánského šampiona příliš nespravili náladu po sobotní ligové prohře 2:3 v Plzni. "Plzeň a Bröndby jsou hodně kvalitní soupeři. Proti nim to není o tolika šancích. V těchto zápasech jsou šance třeba jen tři a je na týmu, kolik těch situací vyřeší. Nedali jsme ani gól a bez toho nemůžeme vyhrát," konstatoval Hložek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články