Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vtipnější gól jsem ještě nedal. V kabině jsme se tomu smáli, řekl spokojený Král

Vůbec nevěděl, že ramenem zamířil do branky. Když pak k němu běželi spoluhráči, Alex Král chvíli s oslavami váhal. Byl to ale nakonec právě kuriózní gól mladého záložníka, který Slavii zajistil nečekanou remízu 2:2 na půdě favorizované Sevilly v úvodním utkání osmifinále Evropské ligy. Dvacetiletý hráč sám přiznal, že vtipnější trefu v životě nedal.

Alex Král slaví se spoluhráči ze Slavie gól v síti Sevilly
zdroj: ČTK/AP/ autor: Miguel Morenatti

"Myslím si, že vtipnější gól jsem snad nikdy nedal. Smáli jsme se teď tomu s klukama po zápase v kabině," řekl s úsměvem Král.

V 39. minutě se centr z rohového kopu od spoluhráče Miroslava Stocha odrazil do Králova ramena a vysokým obloučkem se snesl do sítě za českého brankáře Sevilly Tomáše Vaclíka.

"Zmátlo mě to, jak tam přede mnou skákal stoper. Počítal jsem s tím, že to odkopne, ale on to nějakým způsobem promáchl. Přistálo mi to na rameni, byl jsem trochu dezorientovaný a díkybohu, že to tam spadlo. Hlavu jsem tam dát nemohl, hlavičkoval bych to někam na penaltu," uvedl Král po svém prvním soutěžním gólu od září.

"Myslel jsem, že to letí za mě. Najednou se všichni radují, teď jsem viděl balon v bráně. Vůbec jsem netušil, co se děje. Ani jsem nevěděl, jestli mám běžet slavit, jestli je to gól," smál se dvacetiletý defenzivní záložník, po jehož zásahu míče ramenem se při zákroku zranil Vaclík a musel ještě před pauzou střídat.

Král se spoluhráči v Seville už po 24 sekundách prohrával 0:1 poté, co na něj poslal nevydařenou přihrávku Tomáš Souček a domácí chybu bleskově využili.

"Musím říct, že jsme se trochu nepochopili. Ale jsem rád, že se ukázala síla týmu, který máme. Protože dvakrát vyrovnat v Seville je opravdu něco hezkého. Je to výborný výsledek do odvety," řekl Král.

Všechny góly padly v Seville v první půli. "První poločas jsme byli o něco víc na balonu než ten druhý. To nám i prospívalo, byli jsme trochu víc drzí na míči. Věděli jsme, že to s nimi jde. V druhé půli nás začala Sevilla mnohem víc dostupovat a presovat," dodal Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články