Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Vrbovi vyšlo střídání a Plzeň má po vítězství nad Beer Ševou první tři body

Fotbalisté Viktorie Plzeň po úvodní lekci z rumunského FSCB (0:3) zabrali v druhém utkání základní skupiny Evropské ligy a vybojovali první a důležité tři body po vítězství 3:1 nad izraelským celkem Hapoel Beer Ševa. Velkou měrou se o ně zasloužili zejména úspěšní střelci – Milan Petržela, Jan Kopic a Marek Bakoš.

Milan Petržela (vlevo) se raduje z gólu se spoluhráči z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Hapoel, za který odehrál celý zápas útočník Tomáš Pekhart, nenavázal na výhru 2:1 nad Luganem. Viktorii čeká další utkání v Evropské lize 19. října ve Švýcarsku proti Luganu, které prohrálo 1:2 s FCSB. Bukurešťský tým vede tabulku skupiny G s šesti body.

V základní sestavě Plzně podle očekávaní nastoupil útočník Krmenčík, kterému vypršel třízápasový trest za vyloučení. Zraněného Limberského na levém kraji obrany nahradil Havel, brankář Hruška v pohárech opět dostal přednost před Kozáčikem.

Plzeň se mohla prosadit už ve čtvrté minutě. Řezník si narazil míč s Petrželou a přízemní střelou trefil tyč. V 11. minutě Krmenčík hlavičkoval těsně vedle, mezi tyče se nevešel ani pokus Kopice. Ten však ve 29. minutě chytře přistrčil míč Petrželovi, jenž křížnou střelou otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa

V závěru poločasu však převzala iniciativu Beer Ševa. Ogu z dálky vypálil těsně nad břevno, Hruška se poté dvakrát vyznamenal proti střelám Sahara. Hosté začali podobně i druhý poločas a Hruška opět vytáhl Oguovu dělovku. Na druhé straně zase brankář Goresh zneškodnil střely Hořavy a Hrošovského.

Hapoel v 69. minutě zničehonic vyrovnal. Střídající Nwakaeme dostal v šestnáctce hodně prostoru a střelou k tyči překonal Hrušku. Nerozhodný stav ale trval jen sedm minut. Náhradník Ivanschitz, jenž nastoupil poprvé v sezoně a o němž se dlouhodobě hovořilo, že jej Vrba odepsal, nahrál do strany Kopicovi, který tvrdou ranou propálil Goreshe.

Domácí pak měli závěr plně pod kontrolou. Brankář Beer Ševy další střely Kopice a Řezníka vyrazil, v 89. minutě však Zeman našel dalšího střídajícího hráče Bakoše a zkušený slovenský útočník hlavou pojistil plzeňské vítězství. Viktoria porazila izraelského soupeře ve čtvrtém z pěti pohárových utkání.

Viktoria Plzeň - Hapoel Beer Ševa 3:1 (1:0)

Branky: 29. Petržela, 76. Kopic, 89. Bakoš - 69. Nwakaeme. Rozhodčí: Vad - Albert, Berettyán (všichni Maď.). ŽK: Havel - Sahar, Taha. Diváci: 10 314.

Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hájek, Havel - Hořava, Hrošovský - Petržela (62. Zeman), Kolář (74. Ivanschitz), Kopic - Krmenčík (85. Bakoš). Trenér: Vrba.

Beer Ševa: Goresh - Broun (80. Ohana), Taha, Elhamed - Elo, Radi, Ogu, Melikson (80. Cuenca), Korhut - Sahar (62. Nwakaeme), Pekhart. Trenér: Bakhar.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Začátek utkání - velice dobrý vstup a gól. V některých situacích jsme mohli být přesnější a možná dát těch gólů víc. Ale je pravda, že na začátku druhého poločasu soupeř kombinoval líp ve středu hřiště. My jsme na můj vkus ztráceli dost balonů a soupeř zaslouženě vyrovnal. O to víc mě těší, že jsme nalezli sílu a dokázali zápas znovu dostat na naši stranu. Myslím, že výsledek je pro nás hodně pozitivní. Obě mužstva hrála hodně ofenzivně a měla gólové příležitosti, myslím, že se ten zápas mohl divákům líbit. O to víc mě těší, že jsme vyhráli 3:1."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články