Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vrba: Učíme se. Lyon může být náš odrazový můstek ve zkušenostech

Trenér Pavel Vrba věří, že pokud fotbalisté Sparty postoupí v této sezoně do vyřazovací fáze evropských pohárů, nabyté zkušenosti jim pomůžou k tomu, aby příště lépe zvládli podobná utkání jako to s Lyonem. Pražané v duelu 3. kola skupiny Evropské ligy vedli nad favorizovaným Olympiquem 2:0, ale nakonec prohráli 3:4. Účast v pohárech považuje Vrba za školu života.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Lyon

"Hlavně si myslím, že se učíme. S takovým soupeřem se potkáme jen v evropských pohárech. Pokud poháry budeme hrát častěji, a já doufám, že ano, tak je to pro nás škola života. Čím víc takových zápasů, tím je to pro nás větší zkušenost. Mladí hráči takto těžké zápasy ještě nehráli. Je to o zkušenostech," řekl Vrba.

"Jsem přesvědčen, že pokud skupinu zvládneme a postoupíme do dalších pohárových skupin i v příštích letech, bude to odrazový můstek, abychom příště takové zápasy zvládli lépe," doplnil sedmapadesátiletý trenér.

Jeho svěřenci už v 19. minutě vedli nad Lyonem 2:0 díky gólům Lukáše Haraslína. V závěru úvodního dějství snížil Karl Toko Ekambi a po změně stran otočili stav Houssem Aouar a střídající Lucas Paquetá. Hosté od 74. minuty dohrávali bez vyloučeného Mala Gusta, přesto Toko Ekambi navýšil náskok. V šesté minutě nastavení stanovil konečný výsledek střídající Ladislav Krejčí mladší.

"Momentálně jsem samozřejmě zklamaný. Ani ne tak z výkonu, ale z výsledku, který je pro nás doopravdy krutý. Začátek jsme měli velice dobrý, vedli jsme 2:0. Pak jsme soupeři dovolili vstřelit čtyři branky, což je samozřejmě hodně," uvedl Vrba.

"Minimálně u dvou branek jsme se zachovali velice špatně a víceméně jsme jim to nabídli. Byly to situace, které jsme měli vyřešit líp, góly nemusely padnout. V závěru jsme dělali všechno pro to, abychom uhráli ještě lepší výsledek, ale podařilo se nám vstřelit jen jeden gól," prohlásil někdejší trenér Plzně nebo české reprezentace.

O přestávce hráčům vytýkal chyby. "Vyčítal jsem jim, že po dvou gólech a pasáži, která se nám mimořádně vydařila, přestali kombinovat. Dovolili jsme soupeři, aby se dostal víc do hry. Je silný v kombinaci. Je to mužstvo s hráči, kteří kvalitu mají. Bohužel jsme pak nedrželi míč tak jako třeba v závěrečné části zápasu, to byla chyba. To jsou věci, z kterých bychom se měli ponaučit. To v dalších zápasech nesmíme dopustit, pokud chceme uhrát dobré výsledky," mínil Vrba.

Od 73. minuty poslal do hry Krejčího mladšího, který kvůli zranění nastoupil poprvé od konce července. "V té části utkání, kterou odehrál, ukázal, co v něm je. Doufáme, že to bude předvádět i dál. Měli jsme trochu obavy z delšího časového úseku. Báli jsme se, aby nevzniklo to, co vzniklo před čtyřmi týdny. Tehdy jsme chtěli, aby měl větší zátěž, a stalo se to, co se stalo. Marodil další čtyři týdny. Nechceme udělat zase stejnou chybu," podotkl Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články